BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
SREDIŠNJA FIGURA

U crno je zavio čitavu vojsku Hajdukovih navijača. Bila je to individualna parada nezaustavljivog vladara terena

Igrač koji donosi razliku na terenu, potvrdio je da se nalazi u velikoj formi
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 31. ožujak 2024. 16:44

Tridesetak tisuća navijača Hajduka na Poljudu, ali i znatno više onih koji su pratili televizijski prijenos iz Splita ili su iščekivali rezultat dvoboja od kojeg je, vjerovali su, trebao krenuti zavrni juriš „bijelih“ do naslova prvaka, u crno je zavio Bruno Petković. On je u 38. minuti derbija zaista znalački izveo akciju iz koje je postigao pobjedonosni gol. Tako je Petković dokazao da je baš on igrač, koji donosi razliku na terenu, potvrdio je da se nalazi u velikoj formi. I također, što je za splitski super derbi bi važno, stjecajem okolnosti nadmašio je Marka Livaju, velikana u momčadi Hajduka, koji je od svojeg dolaska u tabor „bijelih“ uživao takav presudni ugled.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Pobjedonosni gol izveden je na minuciozan, nezaustavljivi način, to kako se Petković oslobodio svojeg čuvara Zvonimira Šarlije, pa zatim šutirao s ruba kaznenog prostora prije nego je taj udarac mogao blokirati drugi stoper „bijelih“ Dominik Prpić, tako da je na kraju snajperski precizno poslao loptu u takozvanu malu mrežu vrata Hajduka. Neobranjivo za Lovru Kalinića. Dakle, to je bila prava Petkovićeva individualna parada, izvedena i iskorištena prilika bez sudjelovanja njegovih suigrača.

Petković je i inače bio središnja figura momčadi Dinama, dobivao se dojam da ga stoperi Hajduka nisu u stanju zaustaviti, tako je superiorno vladao terenom. Njemu u prilog je ipak išla timska igra njegove momčadi, s naglaskom i na doprinos vratara Nevistića.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:50