DAMIR KRAJAC Cropix
Davorin Olivari
BIJEG IZ KRIZE

Vratila se nogometna ljepota na Maksimir: Dinamo slavi još jedan ‘pogodak‘. Taj igrač mogao bi donijeti puno toga

U Maksimiru se sigurno lakše diše, pronađeno je svjetlo u tunelu. Samo je to trebalo...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2024. 21:38

Rijeka i Hajduk, pazite se, Dinamo je dostigao radnu temperaturu! A kad Modri stignu u taj stadij, onda bi se s treće pozicije uskoro mogli prebaciti tamo gdje inače obitavaju, na svojem prirodnom staništu, na prvom mjestu.

Nećemo, naravno, sad nakon jedne dobre izvedbe momčadi Sergeja Jakirovića dizati euforiju kod modrog puka i biti vjesnici sjajnog Dinamovog proljeća, ali sraz protiv Gorice pokazao je kako je momčad izašla iz krize i da može pokazivati ono što je trener tražio na pripremama. Agresivnost, brzi protok lopte, mnogo udaraca po golu, okomitost...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Sve je to imao Dinamo, statistika će kazati da su Modri imali čak 27 udaraca prema golu, od toga 16 u okvir! Takva statistika je zaista rijetkost. Da nije bilo sjajnog Ivana Banića koji je branio poput našeg rukometnog vratara Dominika Kuzmanovića na prošlom Euru, Gorica bi vjerojatno doživjela najveći poraz otkako je HNL-a. Banić je imao rukometnih 13 obrana. Čudesno...

Ali, vratimo se Dinamu, predstavi koja mora biti nagovještaj mnogo boljih dana. Ovakva modra momčad koju smo vidjeli u nedjelju opet je vratila nogometnu ljepotu u Maksimir, navijači su napokon bili zadovoljni. Takav Dinamo žele gledati svaki put. Što je još bitno, ovom pobjedom, a ponajviše igrom svojih štićenika, Jakirović je kupio mir. Da je Dinamo pobijedio na tešku muku, kao što je to bilo u Puli, opet bi se raspravljalo o tome može li on ovu momčad podići na razinu koju treba imati aktualni prvak. No, nakon viđenog, sasvim je jasno da je trener uspio u onome što se od njega očekivalo. Da, može u ovoj uzbudljivoj HNL Dinamo opet negdje kiksati, ostati bez sreće, promašivati šanse, ali ako će imati igru, onda će to značiti da može, da je tu, da je blizu obrani naslova prvaka. Dominantne i superiorne Modre, onakve kakve smo gledali u nedjelju, teško će netko nadigrati.

image

Takuya Ogiwara

DAMIR KRAJAC Cropix

Vidjeli smo i premijeru novog Japanca Ogiware. Opet, teško je donositi konačne zaključke nakon jedne utakmice, ali čini nam se da je ZG-klub pogodio, da će Ogiwara biti pojačanje, kao što je to njegov sunarodnjak Kaneko. S dva "samuraja" koji su isukali "katane", Dinamo je dobio jako, jako puno.

Nakon ogleda s Goricom, u Maksimiru se sigurno lakše diše, pronađeno je svjetlo u tunelu. Samo je to trebalo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:47