Foto: Paun Paunovic / CROPIX
PARASTOLNI TENIS

KOMPLET MEDALJA ZA HRVATSKU PARASTOLNOTENISKU REPREZENTACIJU 'Suparnice nisu imale nikakvih izgleda protiv nas dvije'

Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2019. 12:52

Hrvatska parastolnoteniska reprezentacija vratila se s Europskog prvenstva u švedskom Helsingborgu s kompletom medalja - zlatom Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić u ekipnoj konkurenciji, te u pojedinačnoj konkurenciji srebrom Pave Jozića, te broncom Anđele Mužinić.

Mužinić i Dretar Karić su još jednom potvrdile svoju dominaciju u ekipnoj konkurenciji u Europi osvojivši četvrto uzastopno zlato.

Prvu ekipnu medalju osvojile su 2011. na EP-u u Splitu gdje su bile treće, a nakon toga nanizale su četiri europska zlata. Na svjetskim prvenstvima osvojile su broncu 2014. godine, te srebro tri godine kasnije, a kruna njihove dosadašnje karijere je srebro osvojeno na Paraolimpijskim igrama u Riju 2016.

- U Švedskoj smo odigrale sjajno. Bio je to jedan od naših najboljih turnira. Suparnice nisu imale nikakvih izgleda, toliko smo bile dominantne - rekla je Anđela Mužinić, dok je Dretar Karić dodala:

- Ponosna sam što smo osvojile još jedno zlato i tako potvrdile dominaciju u Europi. Možda se činili lagano, ali iz svega stoji naporan rad i treninzi.

Mužinić je u Švedskoj osvojila i broncu u singlu.

- Očekivala sam više od trećeg mjesta. Međutim, vjerujem kako ću iz poraza u polufinalu izvući pouku - dodala je mlada Splićanka.

Pripreme za Tokio

U Švedskoj je bljesnuo i Pavao Jozić osvojivši srebro što je njegov najveći uspjeh u karijeri nakon što je 2017. u Laškom bio treći.

- Ovo mi je najdraža medalja jer je osvojena u težoj kategoriji. U finalu sam bio fizički i mentalno iscrpljen i nisam uspio zadržati visok nivo igre - kazao je Jozić koji je u skupini pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Španjolca Jordyja Moralesa.

Izbornik Emil Gubica je naglasio kako je hrvatska parastolnoteniska reprezentacija nastavila kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

- Na EP-u je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 38 zemalja, a mi možemo biti zadovoljni s tri medalje. Cure su u ekipnoj konkurenciji ostvarile vrhunski rezultat, Jozić je ostvario rezultat karijere, dok je Anđela osvojila i broncu u singlu. Sada nastavljamo pripreme za POI u Tokiju, a vjerujem kako i tamo možemo barem do jedne medalje - kazao je Gubica.

Predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić čestitao je osvajačima odličja, ali i ostalim hrvatskim reprezentativcima koji su nastupili na europskom prvenstvu, a to su Jelena Šišić, Pervan Rabelo, Mirjana Lučić i Tomislav Špalj.

Linker
24. travanj 2024 13:09