KLIZAČKA ZVIJEZDA

Korejka Kim Yuna stigla u Zagreb, vojska navijača u transu: 'Ikona. Božica. Kraljica!'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 04. prosinac 2013. 12:19

Većina koja se sinoć iza 20 sati zatekla na aerodromu Plesu, samo je zbunjeno promatrala skupinu ljudi priljubljenih na staklo u dijelu za dolazne letove. I to satima prije no što je avion kojeg su čekali, sletio u Hrvatsku. Buketi cvijeća, čokolade, poruke na papirima, južnokorejske zastave, drhtanje, znojenje, pogotovo muškog dijela, govorili su da dolazi neko veliko ime.

- Tko slijeće? - zbunjeni su bili Hrvati.

- Očito neki Azijac - ponosno je zaključio jedan gospodin gledajući u čudu nekoliko desetaka Južnokorejaca.

Netko poseban? Hm, bojimo se da je to preslaba riječ za ono što dama po imenu Yuna Kim znači onim ljudima. Ona nije samo aktualna olimpijska i svjetska pobjednica u umjetničkom klizanju koja će u petak i subotu klizati na 46. Zlatnoj pirueti Zagreba. Ona je njima...

Božica, Kraljica...

- Ikona. Božica. Kraljica... - bacala je epitete jedna navijačica.

Navijačica iz Južne Koreje koja je prije dva dana došla u Zagreb s prijateljicama samo zbog - Kim.

- Da. Naravno da smo došle. Idemo gdje god ide i Yuna - sad je ona u čudu gledala u nas 'pa što tu ima čudno’.

Ma, ništa čudno, Južna Koreja je tu iza ugla.

- Lakše je kada već na početku sezone znamo njezin raspored. Sada smo svaki dan nestrpljivo gledali u njezin facebook i twitter profil, njezinu službenu stranicu kada će objaviti .

Kad proputujete cijeli svijet, nekoliko puta, nije čudno da se ne sjećate gdje ste bili prije 10 godina. Ali netko iz njezinog ogromnog tima koji je sletio s njom sjetio se da bi Zagreb mogao biti prvo natjecanje. Nije zemlja kao Koreja, Japan, Rusija ili Amerika u kojoj svi za nju znaju, odlična organizacija Hrvatskog klizačkog saveza već je svima u klizačkom svijetu dobro poznata, neće je razvlačiti na sve strane, pa - zašto ne Zagreb? A tražili su od Zagreba samo jedno - kombi s automatskim mjenjačem. I to je to. Skromna neka zvijezda. Druga najbogatija sportašica na svijetu posljednjih godina. Samo je Serena Williams ispred. Korejska ikona, božica i kraljica. A kod nas. Lijepa čast. Za samo 30 kuna u petak i subotu možete vidjeti zašto je toliko obožavana.

Linker
26. travanj 2024 12:10