PROFESOR ODMARA

Kostelić na kratkom predahu u Zagrebu! 'Brine me to što ‘brzinci’ ne dolaze u Fischer!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 18. travanj 2012. 21:00

Skije za tehničke discipline su odlične, zato su i došli, ali zabrinjava me što nitko od “brzinaca” nije pristupio Fischeru - prokomentirao je Ivica Kostelić transfere Grangea, Herbsta i Schörghofera u njegovu dugogodišnju “štalu”.

Ivičina ekipa možda će ponovno biti pobjednička jer od sada ima svog Lea Messija. Pardon, Lea Mussija, bivšeg servisera Kristiana Ghedine koji ima 13 pobjeda u brzim disciplinama.

- Pridružio nam se u Kitzbühelu i zadovoljni smo napretkom u nastavku sezone. Ali, nije sve na serviseru. Problemi s materijalom odnosili su se na cijeli paket, skije, vezove i pancerice. U Fischeru još traže u čemu je bio problem - pričao nam je Ivica nakon što je fotoreporteru Cropixa Ronaldu Goršiću uručio nagradu Renco Kosinožić za najbolju fotografiju s ovogodišnje utrke Snježne kraljice.

- Naša najveća nada za sljedeću sezonu temelji se na promjeni pravila, zbog čega svi proizvođači kreću ispočetka. Ako Bog da, prva sezona u kojoj se mora proizvesti nešto novo mogla bi biti dobra za Fischer. Svi startaju od nule i Fischer bi to mogao iskoristiti da se približi drugim firmama iako zbog manjka ‘brzinaca’ imaju manju količinu informacija - kaže Ivica, koji je ostavio mogućnost da bi konstruktori, kao u Formuli 1, početak sezone s novim pravilima mogli iskoristiti za kakav trik ili manju prevaru.

- Već se događalo ‘prefarbavanje’ skija. Kombinacije različitih skija, vezova i pancerica daju drugačije rezultate.

Nakon predaha u Zagrebu vraća se na ledenjake. Prvo Mölltaler, a zatim Hintertux do kraja svibnja.

- Proljetno skijanje mi je najveća nagrada. Koljeno ne stvara probleme i odradili smo sve što smo željeli.

U lipnju će malo više od tri tjedna provesti na gumenjaku. Zamislio si je svojevrsni Tour de Pelopónnisos. S dva prijatelja napravit će krug oko Peloponeza i vratiti se do početne točke - Opatije.

- Potreban mi je odmak od ambijenta, ljudi i aktivnosti koje me okupiraju ostalih 11 mjeseci. Nije kao na skijama, ali jurnjava gumenjakom je dovoljan adrenalinski ‘kick’. Ne mogu se zamisliti na lježaljci, samo aktivni odmor dolazi u obzir.

Ronald Goršić pobjednik 5. Vip fotografskog natječaja

Najveću ocjenu stručne komisije, a time i pobjedničku titulu petog Vip fotografskog natječaja, osvojila je fotografija Cropixovog fotografa Ronalda Goršića. Osim novčane nagrade od 5.000 kn, pobjedniku je na dodjeli u Vip centru u Gajevoj uručena i statua "Renco Kosinožić".

Uz njega, nagrađeni su i drugoplasirani Nikola Šiško te prošlogodišnji pobjednik Kristijan Komarica čija je fotografija ove godine osvojila treće mjesto.

Related content

- Izrazita mi je čast što ove godine odnosim prekrasnu statuu posvećenu velikom prijatelju hrvatskog skijanja, Rencu. Posebno zahvaljujem Vipnetu koji je ovaj natječaj pretvorio u svojevrsnu tradiciju kojoj se mi fotografi iz sezone u sezonu uistinu veselimo - rekao je Ronald Goršić, autor pobjedničke fotografije Vip fotografskog natječaja.

Linker
23. lipanj 2024 04:32