AFP
VELESLALOM

Kostelić završio na 20. mjestu, Ted Ligety nastavio s pobjedničkim nizom u veleslalomu

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 19. prosinac 2010. 11:59

Amerikanac Ted Ligety nastavio je svoj pobjednički niz u veleslalomskim utrkama Svjetskog skijaškog kupa. Nakon Beaver Creeka i Val d'Iserea, Ligety je bio najbrži i u Alta Badiji. Naš Ivica Kostelić je završio na 20. mjestu.

Najbolji hrvatski skijaš je znatno bolje odradio drugu vožnju, popravivši plasman za sedam mjesta u odnosu na "prvo poluvrijeme". Ivica je u cilj ušao kao drugoplasirani, s 48 stotinki zaostatka za Nijemcem Felixom Neureutherom, ali se do kraja utrke ipak pokazao bržim od još osmorice skijaša koji su bili bolji od njega u prvoj vožnji. U konačnici je za pobjednikom Ligetyjem zaostao 3.38 sekundi.

Ivica je u Alta Badiji prije dvije godine osvojio drugo mjesto u veleslalomu što mu je najbolji rezultat karijere u toj disciplini, ali u nedjelju, posebno u prvoj vožnji, nije bio dobar. Ipak, s novih 11 bodova vratio se u Top 10 ukupnog poretka Svjetskog kupa.

- Još od Flachaua 2005. nije bilo tako zaleđene staze u Svjetskom kupu. Prvi lauf sam skijao bez puno snage, dok je drugi, iako malo rezerviran, bio puno bolji i s njime sam zadovoljan. Još je u ukupnom poretku sve otvoreno jer predstoji važan i naporan prvi mjesec koji počinje Zagrebom i sigurno ću se više koncentrirati na svoje discipline - poručio je Ivica nakon utrke.

Nakon prve vožnje u Alta Badiji vodstvo je držao Francuz Cyprien Richard s 15 stotinki prednosti pred Ligetyjem, ali na novu sjajnu izvedbu američkog skijaša, Francuz u drugoj vožnji nije imao odgovor. Ostao je "kratak" za 14 stotinki. Treće je mjesto pripalo njegovom sunarodnjaku Thomasu Fanari kojem je to prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri. Ligety je, pak, došao do osme pobjede u karijeri, a sve je ostvario u veleslalomu. Ujedno je preuzeo i ukupno vodstvo u Svjetskom kupu.

Svjetski kup, Alta Badia, veleslalom:

1. Ted Ligety (SAD) 2:31.99

2. Cyprien Richard (Fra) +0.14

3. Thomas Fanara (Fra) +0.55

4. Didier Cuche (Švi) +1.16

5. Ondrej Bank (Češ) +1.30

...

20. Ivica Kostelić (Hrv) +3.38

...

Poredak u veleslalomu za Svjetski kup:

1. Ted Ligety (SAD) 300 bodova

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 165

3. Cyprien Richard (Fra) 142

...

21. Ivica Kostelić (Hrv) 36

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Ligety (SAD) 321

2. Silvan Zurbriggen (Švi) 315

3. Didier Cuche (Švi) 294

3. Michael Walchhofer (Aut) 294

...

10. Ivica Kostelić (Hrv) 179

...

86. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 10

...

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 27. mjesto u prvoj vožnji veleslaloma za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji.



Kostelić je u treći ovosezonski veleslalom krenuo sa startnim brojem 17, ali ni u jednom trenutku nije uspio biti na razini najboljih. U cilj je na kraju ušao s 3.01 sekundom zaostatka za vodećim Francuzom Cyprienom Richardom, što mu je u tom trenutku donijelo 12. mjesto, ali mnogi su skijaši nakon njega bili brži.

Ivica je, inače, na ovoj stazi ostvario svoj najbolji veleslalomski rezultat karijere, drugo mjesto osvojeno prije dvije godine. U nedjelju je, ipak, ostao jako daleko od takve razine.

Pobjednik prva dva ovosezonska veleslaloma Ted Ligety ponovno je skijao sjajno i činilo se da će ga teško netko skinuti s prvog mjesta, ali uspjelo je to Richardu koji je odličnom vožnjom ostvario 15 stotinki prednosti pred Amerikancem.

Na trećem je mjestu Norvežanin Aksel Lund Svindal s čak 80 stotinki zaostatka za Richardom.





Linker
06. svibanj 2024 13:19