AFP
IVICA UZEO MEDALJA

Kosteliću bronca u Super G-u: Profesor rutinski odradio utrku, dovoljno za postolje

Ispred Profesora ugurali su se Talijan Christof Innerhofer s vremenom 1.38.31, dok drugo mjesto drži Austrijanac Hannes Reichelt sa samo 6 desetinki zaostatka!
Piše: ArhivaObjavljeno: 09. veljača 2011. 12:54

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić na sjajan je način otvorio Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, kojem je domaćin njemački Garmisch-Partenkirchen. Osvojio je brončanu medalju u utrci superveleslaloma...

S obzirom na sve ostvareno ove sezone u Svjetskom kupu superveleslaloma Ivica je bio jedan od pritajenih favorita (na diobi je drugog mjesta u superveleslalomu), a u Garmischu je na teškoj i zahtjevnoj stazi to i potvrdio. Nekoliko dijelova staze je trebalo proći prije inteligentno, nego li u punoj brzini, a Ivica je odlično balansirao između brzine i mudrosti, te je na kraju sa 72 stotinke zaostatka osvojio treće mjesto.

Pobjedu je odnio 26-godišnji Talijan Christof Innerhofer koji je na uvjerljivi način riješio sve zamke na stazi, dok je drugo mjesto pripalo Austrijancu Hannesu Reicheltu, koji je od Ivice bio brži 12 stotinki. Innerhoferu je ovo prva medalja uopće na velikim natjecanjama, a do danas ima u galeriji uspjeha tek jednu pobjedu u Svjetskom kupu (Bormio, spust 2008. godine).

Za najboljeg hrvatskog skijaša, ali ove sezone i za najboljeg na svijetu, ovo je druga medalja sa svjetskih prvenstava. Prvu pamti iz slaloma u St. Moritzu (2003. godine) kada je bio svjetski prvak.

Četvrto je mjesto zauzeo Švicarac Didier Cuche, prije utrke na papiru prvi favorit, dok je peti bio Austrijanac Benjamin Raich koji je startao nakon Ivice Kostelića i prijetio mu oduzimanjem medalje do posljednjeg metra staze.

Apsolutno treba spomenuti nastup sjajnog Amerikanca Bode Millera koji je dugo vremena imao najbolje prolazno vrijeme na stazi, a čak je i pojačavao ritam makar je nakon udarca u jedna vrata ostao bez jednog štapa. No, potom je još jednom izletio s putanje, pa je u cilju na kraju upisao minus 2.75 sekunde zaostatka za Innerhoferom (12. mjesto).





SP u alpskom skijanju, superveleslalom (m), neslužbeno:

1. Christof Innerhofer (Ita) 1:38.31

2. Hannes Reichelt (Aut) +0.60

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.72

4. Didier Cuche (Švi) +1.03

5. Benjamin Raich (Aut) +1.34

...

26. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.84

Linker
16. svibanj 2024 14:39