Fakt.pl
FORMULA 1

Kubica može biti potpuno spreman tek za 2013. Tko će ga htjeti angažirati?

Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 13. siječanj 2012. 13:28

Zvuči kao okrutna šala, ali je, nažalost, istina. Robert Kubica je ponovno u bolnici nakon što je, šetajući vrtom svoje kuće, pao na ledu. Nezgoda se dogodila u Pietrasanti, gradiću u talijanskoj regiji Toskani gdje živi, te je potom prevezen u bolnici u Versiliju. Talijanski liječnici objavili su da je poljski vozač u Formuli 1 imao mikrofrakturu desnog zgloba te će u petak biti operiran.

Podsjetimo, Kubica je lani u veljači doživio tešku nesreću na reliju u Italiji od koje se polako oporavlja. Posebno je teška bila ozljeda desne ruke zbog čega mu je čak prijetila amputacija, no višestrukim operativnim zahvatima ruka je ipak spašena.Spekulira se da će nova ozljeda još malo odgoditi njegov povratak na stazu, iako se ne zna točno o koliko je vremena riječ.

Ovogodišnja sezona već mu je propala zbog čega je momčad Lotus Renaulta angažirala bivšeg svjetskog prvaka Kimija Raikkonena. Kao godina povratka spominje se 2013., ali liječnici su vrlo oprezni u toj procjeni. Oporavak je tekao dobro. No, povratak u normalni život i vožnja najbržih bolida na svijetu dvije su suprotne stvari.

Talijanski mediji spominju da mu je rezervirano mjesto u Ferrariju, uz Fernanda Alonsa, najboljeg prijatelja u oktanskom cirkusu. Te su spekulacije brzo otklonili u talijanskoj momčadi, i to igrom slučaja isti dan kad je Robert pao.

- Kubica je izvanserijski vozač, ali doživio je strašan sudar i ozljede su vrlo ozbiljne. Prvo se treba vratiti u normalan život, a tek onda razmišljati o bolidima. Kod takvih ozljeda oporavak je jako dug - rekao je Ferrarijev šef Stefano Domenicalli.

Mnogi smatraju da je Poljakova karijera u Formuli 1 gotova. Ako se vrati 2013., imat će punih 28 godina i dvogodišnju vozačku pauzu. Tko će ga htjeti angažirati?

Linker
18. svibanj 2024 08:27