Duvnjak
 Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
ZA NJEGA NEMA DILEME

LEGENDARNI NIJEMAC BIRANIM RIJEČIMA PROGOVORIO O DOMAGOJU DUVNJAKU 'On je ponosni Hrvat i rođeni vođa, on je taj'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 12. siječanj 2018. 13:03

Puno se pričao o Duvnjaku i hoće li biti spreman za Euro, pa je i službena stranica Europskog prvenstva na svom Twitter profilu odlučila doznati jesu li HRS i Duvnjak donijeli dobru odluku i hoće li njegovo igranje biti veliki vjetar u leđa za Kauboje.

Za odgovor se među prvima, ni manje ni više, javio legendarni Nijemac Stefan Kretzschmar koji danas radi kao stručni komentator na njemačkom Skyju.

- Europsko prvenstvo igra se u njegovoj državi. Ništa u životu rukometaša nije bitno kao takva prilika. On je ponosni Hrvat i rođeni vođa. On će igrati, ako je potrebno, svaku utakmicu 60 minuta. Duvnjak je taj - biranim je riječima pisao Kretzschmar o najboljem hrvatskom rukometašu.

KIEL, GERMANY - SEPTEMBER 14:  Stefan Kretzschmar, tv expert of sky sport looks on during the DKB HBL Bundesliga match between THW Kiel and DHfK Leiipzig at Sparkassen Arena on September 14, 2017 in Kiel, Germany.  (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

U raspravu su se uključili i drugi novinari, a na tragu Kretzschmarovih riječi je i novinar španjolske Marce Jorge Dargel Amigo.

- Domagoj Duvnjak je kompletan igrač i mislim da je dobra odluka što će igrati pred svojim sunarodnjacima. On je vođa i najbolji hrvatski igrač te momčad upija njegovu snagu. Iako će biti na 70 posto, ostavit će trag.

Duvnjak će u Hrvatskoj na EP-u proslaviti desetu godinu u dresu seniorske reprezentacije.

Linker
19. travanj 2024 09:11