Ronald Gorsic / CROPIX
BIVŠI IZBORNIK

LINO ČERVAR ODUŠEVLJEN 'Ova reprezentacija je kao i moja - prava momčad!'

'Treba čestitati reprezentaciji na pobjedi i tome što je ispunila plan, osigurala prvo mjesto u skupini'
Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 23. siječanj 2015. 00:44

Prije utakmice s Makedonijom rekao je, “tu će se pokazati koliko smo dobri i koliko možemo daleko”. Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar dan nakon kaže “uživao sam”. Uživao u pobjedi Hrvatske.

- Treba čestitati našoj reprezentaciji na pobjedi i tome što je ispunila plan, osigurala prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u osmini finala - u uvodu će Červar.

- Svaki početak je težak, zato se ni jedna reprezentacija nije istaknula na startu. No, mi smo uzeli zalet i ono što ohrabruje je da igramo sve bolje. Nismo baš uspješno ušli protiv Makedonije, ali imali smo karakter i priveli susret kraju onako kako treba. Pokazali smo dobar put i dobru najavu za novi sustav koji nas čeka. Sustav eliminacija. Sustav u kojemje nema popravka. Protiv Makedonije smo nametnuli svoju igru u ključnom trenutku i ono najbitnije - kontrolirali je. Od Alilovića do Čupića koji je bio odličan. Čestitke i Makedoniji, odigrala je borbenu utakmicu, posebno u prvom dijelu, ali kasnije joj je bio problem pratiti jer je Hrvatska pojačala obrambene snage.

Prvim mjestom u skupini izabrali smo si Brazil u osmini finala.

- To je lakši protivnik, ali svejedno, i njega treba respektirati kao što su i sve do sada. Otvorili smo si vrata četvrtfinala, ali to treba ozbiljno odraditi. Brazil, kao i Argentina, igra dobro i s puno strasti. Imao je tijesne rezultate u skupini. Španjolci su ih jedva dobili, teško i Slovenija i Katar. Sve to, siguran sam, na određeni će način mobilizirati našu reprezentaciju. Treba biti jako koncentriran, ne smije se pomisliti da će to biti laka utakmica. Zabijaju dosta golova, zato će naša obrana biti jako bitna.

Nešto se Červaru “posebno dopalo” kod naše selekcije.

- Kada je kapetan Igor Vori poslije Irana, u kojoj su se glavni igrači imali priliku malo odmoriti, rekao: “u našoj reprezentaciji nema prve i druge postave, mi smo svi jedna momčad”. To je pobjednička izjava, koja mi se jako dopala. Izjava koja šalje poruku da su momčad i obitelj. A momčadski duh uvijek pobjeđuje. Kad god su me pitali “tko je bio najbolji”, rekao sam “momčad”. I ova reprezentacija ima to čemu uvijek treba težiti.

Komentirao je Červar i ljutnju Ivana Čupića na stručne komentatore naše reprezentacije.

- Dok sam vodio reprezentaciju, uvijek sam im govorio da se ne opterećuju onime što se priča, piše... Ali ja sam se uvijek opterećivao i za sve njih. I kada sam trebao i kada nisam. Ali ne možeš ostati tiho kad nepravda boli. Osobno je meni najbolje kod Čupića što odlično igra. Ni on ni itko drugi ne treba se sekirati što drugi kažu. Moraju igrati jedan za drugoga. A Čupić najbolju poruku šalje odličnom igrom na terenu. A s kritikama i komentarima treba se znati nositi. Uostalom, na kraju su najbitniji navijači, njih ova reprezentacija ima jako puno, a oni žele da nas uveseljavaju i dalje.

Linker
22. rujan 2024 21:07