Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
SVI POZDRAVLJAJU ODGODU

LINO ČERVAR: OVE OLIMPIJSKE IGRE ĆE BITI POSEBNE, ALI MNOGO JE NEPOZNANICA! 'Što je s onima koji su izborili Tokio? Hoće li se održati kvalifikacije?'

Piše: HinaObjavljeno: 24. ožujak 2020. 18:35

Iako je hrvatska muška rukometna reprezentacija tek trebala osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokiju i to na turniru u Parizu, koji se trebao održati sredinom travnja, odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o odgodi Igara komentirao je i izbornik "kauboja" Lino Červar.

"Mislim da se to moglo i očekivati. Olimpijske igre kao najveća manifestacija ljudskoga roda su i najveći izazov za svakog sportaša, pa tako i za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju. Ove Olimpijske igre će biti posebne, jer će one pokazati da život nije stao, premda je stalno ugrožen i u opasnosti. Jučer su to bili atomi s poznatim, a danas potpuno nepoznatim neprijateljem, koronavirusom. Zato sport, a posebno Olimpijske igre moraju odaslati poruku optimizma i nade. Vjerujem da će OI u Tokiju 2021. godine potvrditi da su altruizam i zajedništvo naša budućnost. Oni pobjeđuju svaki oblik egoizma, jer jedino se tako može uživati u slobodi, sreći, miru i blagodatima života. Jasno je da bismo silno željeli biti na tom tokijskom summitu i boriti se za treće olimpijsko zlato. I sve ćemo napraviti da to i ostvarimo. Ali mnogo je tu sada nepoznanica na koje će odgovore morati dati Svjetska rukometna federacija. Što je s onima koji su izborili nastup u Tokiju? Hoće li se i kada održati olimpijske kvalifikacije, itd, itd. Ne bih nagađao. Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati".

Tucak: Čekamo daljnje informacije oko odigravanja kvalifikacijskih turnira

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak mirno je primio odluku o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju.

"Upravo je došla informacija da se odgađaju OI u Tokiju za 2021. godinu. To je posve očekivana odluka MOO-a i premijera Japana. Mi ćemo sada čekati daljnje informacije oko odigravanja kvalifikacijskih turnira za plasman na Igre", izjavio je Tucak.

Hrvatski vatrepolisti još nisu izborili vizu za nastup u Tokiju, a upravo su danas trebali odigrati prvu utakmicu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru koji se od 24. do 29. ožujka trebao odežati u Rotterdamu, ali je turnir još ranije odgođen zbog širenja epidemije koronavirusa.

Linker
18. travanj 2024 07:52