Ivan Sršen je zabio 2 gola Sportingu, ali je drugi bio najvažniji na utakmici

 RK NEXE
JUNACI POSLJEDNJIH SEKUNDI

‘Lopta je završila kod mene i hvala Bogu zabio sam! Pomazila nas je sreća, nismo bili dobri veći dio utakmice‘

Ivan Sršen je golom tri sekunde prije kraja donio Nexeu pobjedu protiv Sportinga u 3. kolu Europske lige
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 23. studeni 2022. 14:48

U Nexeu bi trebali razmisliti o nekakvoj posebnoj nagradi za svoje "junake posljednjih sekundi". Pamte Našičani puno utakmica proteklih sezona koje su se u završnicama okretale "na krivu stranu", ali očito se ne kaže uzalud kako se sve to negdje vrati. Ove sezone im se vratilo već u dvije od tri dosad odigrane utakmice grupne faze Europske lige. U prvom kolu na gostovanju kod Skjerna pobjedu Nexeu donio je gol Tomislava Severeca u posljednjim sekundama, a u utorak je priču ponovio Ivan Sršen, a semafor je pokazivao još manje sekundi do isteka utakmice, samo tri kad je lopta završila u mreži Sportinga.

Branko Tamše, trener Našičana, na pitanje kakav je bio dogovor za zadnji napad rekao je "ono što smo vidjeli, da zabijemo gol", ali nije posljednja akcija bila "napisana za Sršena", no...

- Dogovorili smo akciju, ali kako u rukometu ne znate kako će se sve odviti, jer imate i faktor suparnika i faktor lopte, tako se dogodilo da lopta završi kod mene i Bogu hvala zabio sam gol. Pomazila nas je sreća iako nismo bili dobri veći dio utakmice, prije svega u obrani - prokomentirao je dan kasnije Ivan Sršen, koji je zabio samao 2 gola, ali je drugi bio "zlata vrijedan".

Unatoč pobjedi (32:31), nije to bila igra na koju će Našičani biti ponosni, posebno u obrani.

- Imali smo puno rezervi u igri. Dok smo bili dobri u napadu u prvom poluvremenu, to nije bio toliki problem, ali kad smo u drugom poluvremenu upali u crnu rupu u napadu, a obrana i dalje nije bila na nekom nivou, Sporting je to iskoristio. Predobra su ekipa da to ne bi učinili. Jednostavno nismo bili dobri, ali eto, Bog nas je nagradio, a valjda smo to negdje zaslužili.

Zašto niste uspjeli posložiti obranu?

- Iskreno, ni sami ne znamo. Nismo još analizirali da vidimo gdje je bio problem, ali onako na prvu - bili smo preširoko u obrani, nismo imali tu gustoću i agresivnost koja nas krasi. Kasnili smo u duelima, a oni su nas dosta razbijali igrom "dva na dva" s pivotom i nikako nismo uspijevali uhvatiti pravi ritam i i agresivnost u obrani, a kad to izgubimo onda izgubimo i našu polukontru. U napadu smo bili definitivno prestatični, pogotovo drugo poluvrijeme. Ali uspjeli smo se izvući, pokazali smo karakter i dva boda su tu.

I jako dobra pozicija u skupini s maksimalnim učinkom u prva tri susreta. U skupini A tri pobjede ima Montpellier, u skupini B Flensburg, uz Nexe u skupini C još i Granollers, a u skupini D maksimalni su Füchse i Skanderborg-Aarhus.

- Odlična je pozicija, ali sad je najvažnije ostati ponizan i skroman i poentirati u sljedećem kolu kod Alple Hard. No, prije toga imamo Dubravu, a kako nam Europu omogućuje domaća liga, moramo biti koncentrirani u svakoj domaćoj utakmici. Mislim da u sljedećem kolu u Austriji imamo veliku šansu iako se ne smije nimalo podcijeniti niti jedna ekipa u Europskoj ligi. No, mi moramo biti svoji i ići na pobjedu.

I onda veliki derbi skupine u 5. kolu u Našicama protiv Granollersa.

- Oni jako dobra momčad s tim španjolskim sistemom u kojem su svi kotačići savršeno uštimani. Morat ćemo im ubaciti neki kamenčić, nešto da im malo poremetimo taj sustav s kojim ubijaju suparnike. Kod njih se točno u milimetar zna gdje tko treba biti i što se radi, dok sam bio u Szegedu to sam dobro naučio sa španjolskim trenerom.

No, Španjolci dolaze tek 6. prosinca, a Našičani nastoje gledati samo prvi susret koji je ispred njih. Znači, sad je najvažnija Dubrava, a europskom meniji se vraćaju nakon toga.

SKUPINA C

1. KOLO: Skjern - Nexe 29:30; 2. KOLO: Nexe - Balatonfüredi 37:23; 3. KOLO: Nexe - Sporting 32:31.

TABLICA

1. Granollers 3 3 0 0 100:82 6

2. Nexe 3 3 0 0 99:83 6

3. Skjern 3 2 0 1 92:85 4

4. Sporting 3 1 0 2 91:94 2

5. Alpla Hard 3 0 0 3 85:101 0

6. Balatonfüredi 3 0 0 3 76:98 0

Parovi 4. kola, 29. studenoga: Alpla Hard - Nexe, Skjern - Granollers, Sporting - Balatonfüredi.

Dva gola Načinovića za pobjedu Montpelliera protiv Göppingena

- U pobjedi Montpelliera protiv Göppingena 35:27 (skupina A) Veron Načinović je imao učinak 2/3 za Montpellier, a u Göppingenu Marin Šego obrane 5/26 (19%), Josip Šarac u napadu 2/4, a Krešimir Kozina 1/2.

- U pobjedi Füchsea (skupina D) na gostovanju kod Eurofarma (34:43) Ivan Kopljar 1/1.

- U porazu Alple Hard na gostovanju kod Granollersa (38:28) Ivan Horvat 1/5, a Jadranko Stojanović 1/1.

Linker
24. travanj 2024 20:54