RK BARCELONA
POBJEDA PROTIV KIELA

LUKA CINDRIĆ 'I svjetski i europski naslov mijenjao bih za jedan reprezentativni'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. rujan 2019. 11:56

Reklo bi se, savršen početak. Luka Cindrić je sezonu u novom dresu Barcelone otvorio naslovom svjetskog klupskog prvaka u saudijskom Dammamu. U finalu su svladali Kiel i najavili odličnu sezonu. Treba reći da Barcelona s Cindrićem djeluje znatno prodornije, brže, a Luka je to u Dammamu okrunio sa čak 11 golova s kojima se njegova momčad popela na svjetski tron. Bio je neuhvatljiv za obranu Kiela.

Prvi veliki trofej Luke Cindrića u dresu Barcelone?

- Drugi, jer prije toga smo osvojili i Kup Katalonije. No, naravno to nije tog ranga. Dobro je počelo, jako sam zadovoljan. Mi tek sad ulazimo u sezonu, slijedi španjolski Superkup, pa starta domaća liga, pa Liga prvaka. Pravi posao tek dolazi, ovo je bio odličan uvod.

Nije bilo teško u Dammamu?

- Pa dobro, bile su tri utakmice u četiri dana, ali nije bilo teško osim u sudaru s Kielom protiv kojeg se trebalo malo pomučiti. Mislim da smo bili OK, ništa spektakularno. Koliko god to čudno zvuči, Kiel je za razliku od nas već u top pogonu, puno toga su odigrali, a u Dammamu i utakmicu više od nas. Bilo je tu dizanja i padanja, ali je na kraju dobro završilo. I za sve to klub je dobio nagradu 400.000 dolara što je iznimno lijepo.

Xavi Pasqual je bez obzira na pobjedu dosta kolutao očima?

- Trener je perfekcionist, ima puno ideja, želi da posebno obranu igramo bolje nego što smo igrali i otud to, ali sve drugo je super. Moram reći da sam se odlično našao u Barci, da me momčad prihvatila, da već pomalo učim španjolski, da se sljedećih dana trebam preseliti u stan koji sam odabrao. Tako da je sve više nego dobro zasad.

Najbolje od svega Luka Cindrić je zdrav?

- Da, obavio sam dobre pripreme, ne muče me problemi zbog koji sam lani dosta toga preskakao. Ovdje imam uz sebe i iskusnog Raula i Palmarssona s kojim se, moram reći, odlično kužim, jer on doista razumije rukomet i vrhunski je dovršio utakmicu protiv Kiela.

Kako je bilo gledati Vardar?

- Lijepo, to su moji prijatelji, moj klub u kojem sam se popeo na europski tron, a evo sada sam i na svjetskom, ali moram reći da bi oba ta naslova dao za jedna takav s reprezentacijom. I nadam se da ćemo biti zdravi, jer to nam je jedino nedostajalo dosad.

Prije nego smo završili razgovor, rekao je:

- Vidimo se uskoro.

Barcelona dolazi u Zadar na utakmicu Lige prvaka sa Zagrebom predvođena Lukom Cindrićem. Nekako bismo se kladili da je to Zadranima bolji mamac nego Rita Ora.. D. Pinević

Linker
20. travanj 2024 06:38