Srdjan Vrancic / CROPIX
NATJECANJE U POZNANJU

LUKA RADONIĆ ZAUZEO POSLJEDNJE MJESTO U FINALU SVJETSKOG KUPA Konkurencija najjačeg hrvatskog aduta u Poznanju bila je prejaka

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. lipanj 2019. 19:49

Bez braće Sinković, koji su zbog Valentove ozljede leđa morali otkazati nastup, i bez Damira Martina, kojem se Poznanj ne uklapa u raspored, hrvatsko veslanje teško je moglo očekivati medalju na drugoj ovosezonskoj regati Svjetskog kupa.

Najjači je adut u takvoj situaciji bio laki samac Luka Radonić, ali on je u finalu bio posljednji (7:42.55). Na početku sezone u Plovdivu je osvojio broncu, no u Poznanju je konkurencija ipak bila jača. Radonić je u subotu imao dvostruki program, u polufinalu je bio treći u svojoj skupini, a u finalu ipak nije imao snage da se uključi u borbu za postolje.

Naš ženski četverac bez kormilara nastupit će u nedjelju u B finalu, za plasman od sedmog do 12. mjesta. Bruna Milinović, Marcela Milošević i sestre Ivana i Josipa Jurković u jučerašnjem su polufinalu bile pete u svojoj skupini (7:05.92), a za trećeplasiranim Britankama, posljednjima koje su izborile finale, zaostale su velikih osam sekundi. U Poznanju smo imali još jednu žensku posadu, sestre Žana i Izabela Krakić su u dvojcu bez kormilara zauzele četvrto mjesto u C finalu, odnosno ukupno 16.

Zanimljivo je pogledati što u izostanku braće Sinković i Damira Martina radi njihova konkurencija. U finale dvojaca s prvog su mjesta prošli Australci Joshua Booth i Alexander Hill koji su na Olimpijskim igrama u Riju bili članovi srebrnog četverca 'bez'. Do njih su u skupini bili Kanađani Kai Langerfeld i Conlin McCabe, a u drugoj skupini najbrži su bili Novozelanđani Tom Murray i Michael Brake. Osim spomenutih, u finalu su i Britanci, Srbi i Talijani.

U konkurenciji samaca najbrži je u polufinalu bio Danac Sverri Nielsen (7:16.04), četvrti s nedavnog EP-a, sekundu za njim je zaostao svjetski prvak, Norvežanin Kjetil Borch, a za medalje će se boriti i europski prvak, Nijemac Oliver Zeidler, te Britanac Thomas Barras, Kubanac Angel Fournier i Bjelorus Pilip Pavukov.

Linker
07. svibanj 2024 16:58