Vlado Kos / CROPIX
GIMNASTIKA

Marijo Možnik na turniru Svjetskog kupa u Dohi slavio u finalu preče

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2013. 22:54

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik na trećem je ovosezonskom turniru Svjetskog kupa u Dohi slavio u finalu preče...

Zagrebački vježbač startao je prvi, mirno odradio svoju nešto lakšu vježbu, ukopao saskok, a suci su rekli - 14.925. Na prvom turniru u Francuskoj bio je brončani, sada zlatni, a to su odlični pokazatelji uoči Europskog prvenstva koje u Moskvi starta 17. travnja, a na kojem Marijo brani srebro.

Srebrni je u Dohi sa samo 0.05 bodova zaostatka bio Nizozemac Jeffrey Wammes, dok je Švicarac Oliver Hegi osvojio broncu.

Podsjetimo, dan prije u finalu partera, mladi Osječanin Andrej Korosteljev zauzeo je šesto mjesto. Bio je to njegov četvrti finale na petom turniru Svjetskog kupa u karijeri.

- Jako sam zadovoljan sa izvedbom vježbe u finalu, jedino mi je žao što nisam povezao "ulaz s pola okreta" u raznožni "Možnik" kao što sam planirao jer bi onda i konačna ocjena bila preko 15.000 bodova. Za izvedenu vježbu suci su mi oduzeli 1,5 bodova, što je vrlo dobro te se nadam da će za vježbu na EP u Moskvi, kada ću imati startnu ocjenu za 0,3 a možda čak i za 0,5 bodova veću, odbitak biti isti ili čak i manji. Ovo je moja 15-ta medalja na turnirima Svjetskih kupova u karijeri, a sa broncom u Francuskoj prije dva tjedna i zlatom u Dohi učvrstio sam i vodeću poziciju na Svjetskoj rang ljestvici za 2013. godinu! Nakon prva dva turnira SK ove godine mogu reći da sam jako zadovoljan sa tempiranjem forme i zato što uspijevam na natjecanjima odraditi iznad svojih i trenerovih očekivanja. To mi daje veliki optimizam i motivaciju za nadolazeće Europsko prvenstvo u Moskvi, gdje se nadam nastavku ovakvih rezultata - kazao je Možnik.

Svjetski kup u Dohi, finale preče:

1. Marijo Možnik (Hrv) 14.925

2. Jeffrey Wammes (Niz) 14.875

3. Oliver Hegi (Švi) 14.825

Linker
18. svibanj 2024 14:33