Eric Jamison / 2014 Getty Images
IZNANAĐENJE ZA KRAJ

Mayweather se odriče svih svojih titula, glavni razlog za to mogao bi biti spektakularan

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 04. svibanj 2015. 00:31

Amerikanac Floyd Mayweather je sinoć u 'meču stoljeća' nakon 12 rundi jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od ponosa Filipina, Mannya Pacquiaoa. Veteran je tako ostao neporažen, a sada ima naslov prvaka po WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji.

Američki veteran odmah nakon borbe kazao je kako će u rujnu odraditi i svoju posljednju borbu.

- Moja posljednja borba bit će u rujnu, a onda je vrijeme da objesim rukavice o klin. Bliži mi se čertrdeseta, a 19 godina sam u boksu i 18 godina sam bio prvak. Zbog toga mogu reći da sam blagoslovljen. Što se tiče mog protivnika, Pacquiao je vraški borac i zato sam trebao biti oprezan. No, ja sam pametan boksač i znao sam što trebam raditi. On je navaljivao, ali njegovi udarci nisu pogađali. Zahvaljujem se ocu, jer ne bih bio ovdje da nije bilo njega - kazao je Mayweather.

Osim borbe u rujnu, Mayweather se ima namjeru prije završetka karijere odrići svih svojih titula, a prema novinaru američkog ESPN-a, glavni razlog za to je mogućnost biranja idućeg protivnika.

Takvu odluku Mayweather bi mogao donijeti već sutra, a pojedini novinari preko bare nagađaju kako bi veteran za protivnika mogao odabrati baš Filipinca Mannyja Pacquiaoa.

Linker
09. svibanj 2024 08:34