MANNY OGORČEN

MAYWEATHER 'U rujnu se povlačim' PACQUIAO 'Nije radio ništa, samo je bježao'

Mayweather je uputio 435 udaraca, a 148 je bilo uspješnih, dok je Pacquiao imao 429, ali je 81 pogodio cilj
Piše: HinaObjavljeno: 03. svibanj 2015. 15:15

Amerikanac Floyd Mayweather, koji je u "meču stoljeća" jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Filipinca Mannyja Pacquiaoa, izjavio je nakon dvoboja da će u rujnu odraditi posljednju borbu u karijeri. Bila je to 48. pobjeda 38-godišnjeg američkog boksača koji nema niti jedan poraz u profesionalnoj karijeri.

"Moja posljednja borba bit će u rujnu, a onda je vrijeme da objesim rukavice o klin. Bliži mi se čertrdeseta, a 19 godina sam u boksu i 18 godina sam bio prvak. Zbog toga mogu reći da sam blagoslovljen", kazao je Mayweather.

On je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca (118:110, 116:112, 116:112). Mayweather je uputio 435 udaraca, a 148 je bilo uspješnih, dok je Pacquiao imao 429 udaraca, ali je 81 pogodio cilj.

"Pacquiao je vraški borac i zato sam trebao biti oprezan. No, ja sam pametan boksač i znao sam što trebam raditi. On je navaljivao, ali njegovi udarci nisu pogađali. Zahvaljujem se ocu, jer ne bih bio ovdje da nije bilo njega", rekao je Mayweather nakon meča.

Manny Pacquiao je izjavio kako je iznenađen odlukom sudaca, te da je imao problema sa desnim ramenom.

"Mislio sam da vodim i da pobjeđujem, i zato nisam jače napadao u posljednje dvije runde. Nisam imao problema s njegovom snagom, vidjeli ste da sam napadao i da sam želio borbu. On nije radio ništa, samo se je povlačio. I po završetku dvoboja bio sam uvjeren da sam pobijedio, ali na kraju nije bilo tako. Iznenadio sam se kad je objavljeno kako su suci bodovali meč", izjavio je Pacquiao.

I trener Freddie Roach mislio je da pobjeda pripada njegovom boksaču. "Pacquiao je diktirao akciju i mislio sam da je uradio dovoljno za pobjedu", rekao je Roach.

Pacquiao je napomenuo da je tijekom borbe imao problema zbog ozljede desnog ramena, koju je zadobio na jednom sparingu tijekom priprema.

"U trećoj rundi osjetio sam bol u desnom ramenu i zbog toga nisam mogao izvesti kombinacije udaraca kakve sam želio, previše je boljelo", kazao je Pacquiao.

Linker
09. svibanj 2024 08:16