AFP
SAŽETAK PRVOG DANA

MEDITERANSKE IGRE Sanja Jovanović zlatna na 50m leđno, sjajan start jedriličara

Piše: HinaObjavljeno: 21. lipanj 2013. 22:11

Prvi natjecateljski dan na XVII. Mediteranskim igrama u Mersinu obilježila je naša plivačka veteranka Sanja Jovanović koja je osvojila zlatnu medalju u utrci na 50 metara leđno s novim rekordom Igara 28:48 sekundi.

Bila je to već šesta medalja za Jovanović na mediteranskim igrama koja je niz započela u Tunisu 2001. gdje je osvojila srebro na 100 m leđno, te broncu na 100 slobodno. Zatim je u Almeriji 2005. bila srebrna na 50 leptir, te brončana na 100 leđno, dok je prije četiri godine u Pescari bila brončana na 50 leđno.

Sjajno su startali i naši jedriličari jer su Šime Fantela i Igor Marenić pobijedili oba plova u klasi 470 i uvjerljivo drže prvo mjesto nakon prvog dana regate, dok su njihove kolegice u istoj klasi Enia Ninčević i Romana Župan bila treća i druga te ostvarile isti broj bodova kao i vodeća posada.

U samcima je Tonči Stipanović u jednoj regati bio prvi, a u jednoj drugi pa je vodeći u samcima nakon prvog dana, dok je Tina Mihelić u Laser Radialu druga, s drugim i trećim ulazom u cilj.

Danas je nastupila i veslačica Marcela Milošević u samcu, ali kako nije bilo dovoljno natjecateljica za kvalifikacije djevojke su razveslavale za staze za finale koje je na rasporedu u nedjelju, a mlada Karlovčanka je bila četvrta.

Linker
12. svibanj 2024 04:12