Danny Taylor
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLIJEDE IZAZOVI U LEDENOJ

MEDVEŠČAK ISPISAO POVIJEST Medvjedi su oduševili sve: 'Ovako želimo igrati cijele sezone'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 17:05

Pred sam povratak u Zagreb na otvorenje domaće KHL sezone, Medvjedi se vraćaju s velikih šest bodova. Šest bodova osvojih u dvije dotad neosvojive utvrde. Nakon Lada arene, u petak navečer je prva pobjeda, i druga u nizu ove sezone, zabilježena u TatNeft areni u Kazanju. Medvjedi su slavili 3-1.

U utakmici prepunoj isključenja koja je vremenski trajala gotovo tri sata, specijalni timovi odigrali su veliku ulogu, a Medveščakov tim za igru s igračem manje ponovno je briljirao, uz izvanredan nastup vratara Dannyja Taylora koji je obranio 40 udaraca na vrata.

- Bili smo spremni igrati. Jako mi se svidjelo s kojim mentalitetom smo krenuli u nju i kojeg smo se držali. Znali smo da se moramo držati svojih jakih strana i igrati svoju igru da bismo bili uspješni. I upravo to smo i napravili. Tim za igru s igračem manje i Danny Taylor su najzaslužniji za ovu pobjedu - izjavio je nakon utakmice glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

U prvoj trećini, u rijetkim trenucima kada je Medveščak na ledu bio s igračem više, Derek Smith je na rubu zone preuzeo pak i otklizao s njime do desnog kruga za podbacivanje. Vidio je prostor, pucao, a Galimov je ostao nemoćan.

- Gol u igri s igračem više uvijek puno znači, pogotovo u gostima. Specijalni timovi su danas bili izvrsni, dečki su blokirali udarce i ništa im nije bilo teško. Držali su nas u igri - rekao je strijelac prvog pogotka i dodao:

- Bila je jako fizička i teška utakmica u kojoj smo pokazali kakav karakter imamo. Držali smo se zajedno i zajedno izvukli ovu pobjedu. To je ono kako želimo igrati cijele sezone.

Prvi pogodak druge trećine stigao je odmah po prvom podbacivanju paka. Brandon McMillan pratio je što rade igrači Ak Barsa i do povratnog paka prestigao Alberta Jarullina. Gotovo u uklizavanju pred gol, pak je pronašao mrežu.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Gilbert Brule

Deset minuta kasnije Medvjedi postižu i treći pogodak. Gilbert Brule krade pak na centru i preko lijeve strane kreće prema vratima. Lakoćom rješava dvojicu oko sebe, desno pred vratima vidi Bobbyja Butlera koji pogađa suprotan kut mreže.

- Brule je odradio ogroman posao i izveo odličan potez. Samo sam ga slijedio do gola i još jednom se pokazalo da se dobre stvari dogode kada dođeš do suparničkog gola. Bila je ovo teška utakmica zbog stalnih prekida koji su onemogućili ritam, ali time je naša pobjeda veća i pokazali smo da smo pravi tim - komentirao je Butler.

U posljednjoj trećini domaćini su došli do svog jedinog pogotka sedam minuta prije kraja susreta preko Azeveda u igri s igračem manje.

Iduća utakmica sezone bit će prva u Domu sportova. 'Home opener' Medvjedi će odigrati protiv HK Sočija u ponedjeljak, 29. kolovoza s početkom u 18:45 sati. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, preko online prodaje na www.ticketshop.com te na blagajni Doma sportova 90 minuta prije početka utakmice.

Golove s utakmice Medveščak - Bars pogledajte OVDJE

Linker
27. travanj 2024 22:23