Mihail Naumenkov i Colby Genoway.
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
DOBRO ISKORIŠTEN DOMAĆI TEREN

MEDVEŠČAK SERIJU DOMAĆIH UTAKMICA OBILJEŽIO NISKOM GOLOVA Redom padali veliki rivali, a češki hokejaš postigao prvi hat-trick nakon dugo vremena

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 10. listopad 2016. 14:42

Hokejaši Medveščaka postigli su u četiri uzastopne domaće utakmice 20 pogodaka, velikih pet prosječno po dvoboju. U Ledenu dvoranu su redom dolazili konferencijski rivali, a jedini poraz Medveščak je doživio od druge momčadi Zapada CSKA iz Moskve.

Upravo protiv momčadi Dmitrija Kvartalnova puleni Gordieja Dwyera postigli su najmanje pogodaka, tek dva su odsjela u mreži Viktora Fastha, što je na kraju rezultiralo uvjerljivim porazom.

Otvorilo se u susretima protiv Slovana (6:0), SKA (5:4) i Sjeverstalja, koji je najteže nastradao, a Medvjedi su slavili s visokih 7:3.

U susretu protiv momčadi iz Čerepovca hat-trick je postigao Čeh Tomaš Mertl. Prije njega je u dresu Medveščaka to uspjelo još samo jednom hokejašu i, zanimljivo, također Čehu Radeku Smolenaku. On je 19. rujna prošle godine u 4:3 porazu od SKA postigao sve pogotke za Medvjede. Smolenak je danas pod ugovorom sa Slovanom iz Bratislave, no, trenutačno ne igra zbog ozljede.

Pribrojimo li sjajnom nizu Medvjeda na domaćem terenu i gostujuću pobjedu protiv Ufe 5:4 nakon izvođenja penala, dolazimo do podatka da su Medvjedi u posljednjih pet dvoboja iz igre postigli 25 zgoditaka.

U novom tjednu Medvjede čekaju tri gostujuće utakmice, prva već danas protiv Dinama iz Moskve, koji drži peto mjesto Zapadne konferencije, a susret protiv Medveščaka će im biti prvi domaći nakon četiri gostovanja, na kojima su upisali dvije pobjede i dva poraza.

Medvjedi će u srijedu odmjeriti snage s Vitjazom, koji je izravni konkurent zagrebačke momčadi za ulazak u doigravanje. Za kraj mini-turneje odlaze u Jaroslav gdje će tražiti pobjedu protiv još jednog konferencijskog rivala Lokomotiva.

Linker
19. svibanj 2024 15:03