Siniša Božić/SN
DOSKOČILI IZAZOVIMA PANDEMIJE

MLADA HRVATSKA PRVAKINJA IZ IZOLACIJE IZLAZI JOŠ JAČA!? 'Nevjerojatno, ali nama je ovih mjesec dana dobro došlo! Napredak je očit'

STOLNI TENIS Obitelj Arapović doskočila je izazovima pandemije, Hana nije mirovala za vrijeme ‘lockdowna’
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 28. travanj 2020. 13:30

Pandemija Covida 19 u proteklom razdoblju je zatvorila sve hrvatske dvorane, sportaši su se snalazili na svakojake načine kako bi ostali u formi. Jedna od tih je i mlada talentirana hrvatska stolnotenisačica Hana Arapović, državna prvakinja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji te onoj do 21 godine, koja nije mirovala za vrijeme ‘lockdowna’.

Obitelj Arapović prilagodila se izazovima izolacije i pronašla način kako održavati formu. U vlastitom domu, u garaži je postavljen stol, gdje su s Hanom trenirali njen otac Darko i sestra Darija. Manji dio treninga Hana je trenirala s robotom.

- Malo je bila stiska, ali snašli smo se- kazat će Darko Arapović, otac i izbornik mladih hrvatskih selekcija te nastaviti.

Privatni album

- Dio treninga odvijao se u garaži, kondicijski dio na Jelenovcu, Kraljičinom zdencu ili na jednoj stazi u Dedićima. Treći dio Hana je odradila s kondicijskim trenerom Kristijanom Blaževićem, s kojim je vježbala tri puta tjedno. Nešto su bili u prirodi, nešto online. U pravilu je svaki dan imala po dva treninga, sveukupno tri sata. Radili smo na tehnici udarca, kondicijskoj pripremi koja je bila deficitarna i za koju nikad nismo imali previše vremena s obzirom na brojne obveze tijekom sezone. Nevjerojatno, ali nama je ovih mjesec dana dobro došlo. Posvetili smo se nekim stvarima kako bi ih nadogradili. I vidi se napredak. Naravno, kad bi se ovo produžilo unedogled ne bi imalo smisla. Zato jedva čekamo da se otvore dvorane. Čujem se s ostalim igračicama i sparing partnerima, svi jedva čekaju da se krene - zaključio je Arapović.

Želja mu se ispunila, od danas dio toga se vraća u normalu. Sportaši I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorske ekipe u najvišem stupnju natjecanja opet mogu u dvorane. Doduše, uz jake mjere opreza.

Linker
26. travanj 2024 09:52