Elias Kolega
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
NEMA STRAHA ZA BUDUĆNOST

MLADI HRVATSKI AS DOSKIJAO DO NAJBOLJEG REZULTATA NAKON ERE IVICE KOSTELIĆA, PA OTKRIO ŠTO JE PRESUDILO 'Taj dio sam odradio odlično'

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 13. siječanj 2019. 17:33

Čekali smo taj novi val mladih aduta hrvatskog skijanja na najjačoj razini, a sad možemo reći i da smo ga dočekali, ponajviše zbog slalomaša. Elias Kolega je u Adelbodenu fantastičnom drugom vožnjom došao do šestog mjesta - najboljeg hrvatskog rezultata u skijanju nakon tri godine te najboljeg u slalomu nakon šest godina. Uz sve to, Eli je daleko nadmašio svoj dosadašnji rezultat karijere - 20. mjesto koje je ostvario tjedan dana ranije na Sljemenu.

Na hrvatski slalomski plasman u najboljih deset čekali smo čak četiri godine (Kostelić 10. u Lenzerheideu), a onda kad je Istok Rodeš na izmaku protekle nam 2018. u Madonni di Campiglio došao do sedmog mjesta smo zaredali tri slaloma s Top 10 plasmanom. Istok je sedmo mjesto ponovio i na Sljemenu uoči ove utrke, da bi Kolega samo potvrdio svima kako iskorak mladih i talentiranih skijaša, što se u krugovima reprezentacije nerijetko naglašava, nije slučajnost.

FOTO: Sonja KOlega
Gips sa Samuelom i Eliasom Kolegom

U Elijevom slučaju činjenica da je vodeći slalomaš u poretku Europskog kupa potpomaže tu tvrdnju, samo mu je, kao i našim ostalim adutima trebalo jedno probijanje ka vrhu s visokim startnim brojem. U poretku je, kao i Rodeš i Vidović, među najboljih 30 slalomaša što će se odraziti i na startni broj. I sad je Eli tu, puno bliže jačim konkurentima s puno boljim uvjetima na idućim utrkama.

- Iza mene je jedan jako uspješan dan, jako sam zadovoljan današnjom utrkom. Odskijao sam jako dobru prvu vožnju i odličnu drugu. Skijanje na strmini mi je u obje vožnje išlo odlično. Istok je također skijao fenomenalni prvi lauf. U drugom mu se dogodila mala greškica koja se može dogoditi svakom slalomašu, ali mislim da smo danas opet pokazali da smo na jako visokom nivou i nadam se da ćemo tako nastaviti u daljnjim siječanjskim utrkama - zaključio je posve staloženi Elias nakon utrke.

Adelboden, rezultati slaloma za skijaše:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:47.37

2. Clement Noel (Aut) 1:47.87 +0.50

3. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:48.08 +0.71

4. Alex Pintaurault (Fra) 1:48.10 +0.73

5. Ramon Zenhaueusern (Švi) 1:48.34 +0.97

6. ELIAS KOLEGA (HRV) 1:49.34 +1.97

...

Linker
23. travanj 2024 22:37