CROPIX
VELIKI POVRATNIK

MNOGI SU GA OTPISALI, ALI ON JE JEDINI HRVAT U POVIJESTI KOJI JE DVAPUT ZAREDOM POKORIO EUROPU 'Ma, ovo je kamilica prema onom što nas čeka u Splitu'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. prosinac 2017. 19:29

Iza Vardara je čudesna godina. Vjerovali ili ne, cijelu godinu ljudi su izgubili dvije utakmice, u Ligi prvaka od Meškova u Brestu i na Super Globeu od Barcelone u polufinalu. U ovoj sezoni niti jednu jedinu. Treba to moći.

Mi smo sretni što smo u toj priči imali čak tri aduta Ivana Čupića, Igora Karačića i Luku Cindrića. Posebno je impresivan bio, ako se u obzir uzme staž, Ivan Čupić, koji je postao prvi igrač s dva uzastopna naslova prvaka Europe. Makar su ga mnogi bili u stanju opisati, pa nije bio ni na SP-u u Francuskoj, kada je tako dobar, najmanje što se moglo bilo je pokucati na njegova vrata i vratiti ga tamo gdje treba. Boljih od njega i Horvata još uvijek nemamo.

Može li se uopće bolje od ove sezone?

- Ha, ha, ha... Što da kažem? Da uvijek može bolje? Sezona je bila fenomenalna, takve stvari teško se ponavljaju. Jedina je šteta što sad nije gotovo pa da imamo nešto konkretnije, ali dobro, ne nedostaje posla. Igramo sezonu bez poraza, stvarno smo dobri.

Kliknuli smo odavno

Rekli su, kada ode Dušebajev, bit će Vardar slabiji, sporiji, a vi igrate još sigurnije i bolje. U čemu je tajna, osim u Raulu?

- Igramo odlično, kliknuli smo kao momčad odavno, a sada smo nekoliko godina skupa i to se osjeti. Trenira se puno, dosta analiziramo protivnike, na sve smo spremni, a s pobjedama smo dobili samopouzdanje, koje nam sada olakšava posao.

Samsonjenko je okrenuo dio posla u Rusiju. Mijenja li to ciljeve?

- Naš je cilj bio prvo ili drugo mjesto, da uzvrat one ključne utakmice Lige prvaka za plasman na Final Four igramo kod kuće. Mislim da smo na dobrom put da to ostvarimo. Želimo kao prvi klub osvojiti dvaput za redom Ligu prvaka. Dakle, naši ciljevi se ne mijenjaju.

A nekima bi mogla biti i treća euro-titula u nizu, što se ne pamti od one Riverine Barcelone nekad.

- E, time stvarno ne razbijam glavu, ne opterećujem se previše. Dio sam odlične momčadi, koja je do prije godinu-dvije bez Arpada Šterbika i Timura Dibriova bila bliže skupu anonimaca, da bi radom narasla do ovog što ima danas.

Ništa me ne boli

Kakav je Ivan Čupić?

- Dobar, ne boli me ništa, zdrav sam. To je najvažnije.

Dojam je da nema nervoze?

- Pustite to... Sjetim se ja 2009. i nervoze koja počinje u trenutku kad dođemo u Split. Tako će i ovaj puta biti, dosta naboja je tu. Ovih desetak dana su kamilica prema onome što nas čeka u Splitu.

Što kaže Mijajlo Marsenić, vaš suigrač u Vardaru, kako će Srbija proći u Splitu?

- Naravno da mu nije lako s nama i s tim pitanjem, ali znam samo da će biti odlična utakmica. Oni su jako dobra reprezentacija i to treba respektirati, dobro se pripremiti na sve detalje. Jako je važno da budemo mirni, koncentrirani na utakmicu, da ne gorimo odmah na početku bez prevelike potrebe. To je tek početak Eura, on je uvijek važan, ali ne i presudan. Da kažem da ima masa favorita, neću reći ništa novo. Bit će borba, osam teških utakmica. Ali da ne vjerujem da možemo, teško da bih bio ovdje.

Linker
18. svibanj 2024 15:50