Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images
PRIHVATILA BOLNU ISTINU

'MOJE SE TIJELO VIŠE NE MOŽE U POTPUNOSTI OPORAVITI' Potresna poruka najuspješnije skijašice svih vremena potvrdila kraj jedne velike karijere

Piše: HinaObjavljeno: 01. veljača 2019. 20:43

Američka skijašica, 34-godišnja Lindsey Vonn objavila je u petak kako će po završetku ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Areu, koje će se održati od 5. do 17. veljače, okončati svoju karijeru zbog brojnih ozljeda koje su joj uništile tijelo.

"Prihvatila sam činjenicu kako ne mogu nastaviti sa skijaškim utrkama. Nastupit ću u spustu i superveleslalomu u Areu i to će biti moje posljednje dvije utrke u karijeri. Tijekom čitave karijere sam davala svoj maksimum u utrkama i to mi je donijelo brojne pobjede, ali i teške padove. Moj pad u Lake Louiseu prošle sezone bio je mnogo bolniji no što sam htjela priznati, ali htjela samo osvojiti medalju na Igrama u Pjongčangu u spomen na pokojnog djeda. Prošlog sam se proljeća morala podvrgnuti još jednoj operaciji koljena zbog koje više ne mogu ulaziti u zavoje onako kako sam prije mogla. Moje se tijelo više ne može u potpunosti oporaviti i stoga nisam u mogućnosti imati posljednju sezonu onakovom kakvu sam sanjala. Moje tijelo vrišti da stanem i vrijeme je da ga poslušam", objavila je Vonn.

Vonn je tijekom bogate i uspješne karijere ostvarila 82 pobjede u Svjetskom kupu čime je najuspješnija skijašica svih vremena, a samo su joj četiri pobjede nedostajale da dostigne rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka.

Te 82 pobjede osigurale su joj četiri Velika kristalna globusa namijenjena ukupnoj pobjednici Svjetskog kupa te još 16 malih globusa za najbolju skijašicu sezone u pojedinoj disciplini. Usto je osvojila i tri olimpijske medalje, zlato u spustu u Vancouveru 2010. te još dvije bronce u superveleslalomu 2010. i spustu 2018., dok je na svjetskim prvenstvima osvojila dva zlata, tri srebra i dvije bronce.

Linker
02. siječanj 2022 20:27