REUTERS/Andreas Gerbert
POTPUNO UNUTRA!

NAJBOLJI DOKAZ KOLIKO JE LINO OZBILJAN Dok je većina igrača šetala, izbornik je skupio trojicu i održao im predavanje

LINO ČERVAR U vrijeme kad je većina naših igrača bila u subotu u šetnji naš izbornik je skupio Blaževića, Sliškovića i Bećirija i imao predavanje o obrani
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2019. 09:07

Lino je maksimalno ozbiljan. Dok je većina igrača šetalo, on je skupio Blaževića, Sliškovića i Bećirija i imao predavanje o obrani. Na treningu zaustavlja akcije, gura se među igrača, potpuno je unutra, svjestan da smo napravili dobar uvod za veliki posao koji nas očekuje u Kölnu.

- München je bio pobjeda timskog duha.To je najbolji način da se pobjeđuje. Bili smo skromni, pokazali smo strašno zajedništvo i pobjeda je najbolja nagrada. Zato nas ljudi i vole.

Posebno je zadovoljan…

- Imali smo snažnu obranu, ona nas je nosila. I 5-1 i 6-0 funkcioniralo je jako dobro. Bilo je tu i grešaka, no one se zbog sjajnog pristupa praštaju. Naravno da ih moramo popravljati.

U Köln smo došli kao lideri?

- To ne znači previše. Još nismo ništa napravili, tek treba osigurati plasman u olimpijske kvalifikacije. Prvo to moramo učiniti, a onda ćemo dalje. Bitno je da daš sve od sebe, jer samo po sebi to je velika pobjeda.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 14, 2019  Croatia caoch Lino Cervar during the match   REUTERS/Andreas Gebert - RC1F2D7A9260
REUTERS/Andreas Gebert

Ždrijeb je paklen…

- Nije mogao biti teži ždrijeb za nas. Ako tako gledamo, nećemo uspjeti. Trebamo momčad, zajedništvo, jedan za drugoga izginuti i onda će to biti veliki posao. Nekad je i to pobjeda.

Brazil je prvi na redu?

- Nipošto ne podcjenjujem Brazil. Fizički spremni, jako brzi. Imali su jednu lošu utakmicu s Njemačkom, no prošli su kraj dvije na papiru jače reprezentacije. Igraju vrlo brzo i agresivno, čeka nas veliki posao.

A Francuska i Njemačka?

- Prvo Brazil, onda ćemo razmišljati o njima - nije se dao zbuniti Lino.

O spekulacijama da razmišlja o ulasku Sliškovića Červar nije želio govoriti, osim “vidjet ćemo”. Momčad koja pobjeđuje se ne dira. Hoće li joj zatrebati neke stvari, vidjet ćemo. Ima vremena. Pola prvenstva je prošlo, a nismo napravili nijednu izmjenu, nitko se nije ozlijedio, dok drugi plaču zbog Toft Hansena, Sorhainda, Lagergrena, Weinholda… Dakle, polako, sve u svoje vrijeme. Dobijmo mi Brazil, pa na Njemačku sa 6 bodova, to bi bio baš lijepi posao. Pa tko živ tko mrtav u Lanxess Areni.

Rezultati by SofaScore

U nedjeljnim Sportskim novostima:

Donosimo vam najzanimljivije informacije, komentare stručnjaka, analize,... Budite u toku i u nedjeljnim Sportskim novostima saznajte sve najnovije vijesti s velikog natjecanja na kojem izbornik Lino i njegovi Kauboji love novi povijesni uspjeh.

  • Sve o Brazilcima kojima čak 13 od 16 igrača igra u europskim klubovima

  • Karačić i Stepančić objašnjavaju zašto si ova naša reprezentacija ne smije dopustiti podcjenjivanje niti jednog suparnika

  • Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, osjetio je na SP-u 2015. koliko Brazilci mogu biti opasni i upozorava na što treba posebno pripaziti

  • Egipćani pripremaju reprezentaciju za SP 2021. kojem su oni domaćini, a u tome im pomaže naš proslavljeni golman Venio Losert

  • Zašto ni strašni Arpad Šterbik ovaj put nije uspio pomoći Španjolcima protiv Francuza

Linker
03. svibanj 2024 07:17