Trener Našičana Hrvoje Horvat
 Vlado Kos / CROPIX
ULAZAK U SEDMO DESETLJEĆE

NAJBOLJI KLUB OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE U VELIKOM STILU PROSLAVIO ROĐENDAN Pregazili Vardar, jubilej im čestitali Dalić, Modrić, Rakitić, Duvnjak...

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. prosinac 2019. 20:43

Rukometaši našičkog Nexea su visokom pobjedom 42-26 (18-14) nad dvostrukim prvakom Europe Vardarom uveličali veliki jubilej, 60-u godišnjicu postojanja kluba. Svečana proslava ulaska u sedmo desetljeće postojanja započela je utakmicom 10., posljednjeg kola regularnog dijela regionalne Gazprom SEHA lige, bio je to ogled bez prevelikog rezultatskog naboja, Skopljanci su već ranije osigurali prvu, a Našičani petu poziciju u skupini A.

Makedonski branitelj naslova doputovao je u Slavoniju samo s mlađim i domaćim igračima, bez ijednog stranca u postavi. I bez Ivana Čupića, naravno. Naravno da je igračima Hrvoja Horvata juniora time bio olakšan posao, ljepše je bilo pobjedom nego porazom proslaviti godišnjicu. U Našicama mogu to smatrati rođendanskim poklonom od strane inače objektivno još uvijek jačeg rivala iz Skoplja, probleme skopske momčadi oko isplata dugovanja igračima ovaj put ćemo preskočiti.

Uime Hrvatskog rukometnog saveza u posjet slavljeniku došli su predsjednik Tomislav Grahovac i tajnik Damir Poljak odavši zasluženo priznanje klubu koji jedini koliko-toliko posljednjih godina parira vječitom prvaku PPD Zagrebu. Naravno, bio je tu i obavezni Lino Červar, izbornik rukometne reprezentacije koja uskoro putuje u Austriju na poprište siječanjskog EP-a. Lino u široj postavi reprezentacije iz redova Nexea ima četiri igrača koje je još jednom mogao vidjeti na djelu.

- Čestitam Nexeu na velikoj proslavi, naravno da sam morao doći ovamo, rekao je Červar koji je u dvorani OŠ Kralj Tomislav, u domu našičkog rukometa dočekan pljeskom.

Iako je utakmica malo toga odlučivala, dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta čime su Našičani još jednom pokazali koliko vole ovaj sport. Kad već nisu mogli bti na licu mjesta, video linkom i snimkom su Nexeu rođendan čestitali Domagoj Duvnjak i Blaženko Lacković, a učinili su to i "slavonske lole" Ivica Olić i Domagoj Vida, kao i Luka Modrić i Ivan Rakitić. Na isti se način "ukazao" i sveprisutni izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

- Puno sreće i uspjeha želimo Nexeu, s velikim smo zadovoljstvom i mi u SEHA-i bili dijelom ove proslave, rekao je direktor lige Siniša Ostojić.Nakon utakmice slavljenicima je u sali "Glamour" priređena svečana večera uz prigodni zabavni program.

Inače, Nexe je klub koji je ove godine proglašen najboljim sportskim kolektivom grada Našica, ali i cijele Osječko-baranjske županije. Također, u Našicama se ove godine slavi dvostruki okrugli jubilej jer puno stoljeće postojanja slavi NK NAŠK. Nema što, mali gradić u podnožju Papuka u srcu Slavonije ima se čime podičiti na sportskom planu.

Linker
18. travanj 2024 10:54