REUTERS
TRESE, LUPA, UDARA

NAJBRUTALNIJI IGRAČ FRANCUSKE, A NAŠE GORE LIST, VRAĆA SE U IGRU PROTIV HRVATSKE 'Bit će kaos, danas će sve u Areni biti protiv nas!'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 24. siječanj 2018. 14:15

U početku reprezentativne karijere oko Luke Karabatića (29) visjelo je mnogo pitanja, govorilo se da je 2011. među Les Bleuse ušao isključivo zato što je Nikolin brat. Luka je vrlo brzo demantirao sve dušebrižnike i kritičare.

U Hrvatskoj je od početka natjecanja, ali u prvom krugu nije zaigrao. Ozlijedio je zglob u najgorem mogućem trenutku, na pripremnom turniru uoči EP-a, ali Tricolori su i bez njega bezbolno izašli iz skupine B s maksimalnim učinkom od šest bodova.

Činilo se da neće nastupiti ni protiv Švedske, ali izbornik Dinart uvrstio ga je u sastav na dan utakmice. Odigrao je tek šest minuta prije nego što mu je pokazan crveni karton zbog prekomjerne grubosti.

Slično je otvorio i dvoboj protiv Srbije. Nakon samo 25 sekundi dobio je dvije minute kazne, no, sve nakon toga bilo je perfektno. Za 50 minuta zabio je sedam golova, bio odličan u obrani, zasluženo bio igrač utakmice.

Moramo biti na 100%

- Bila je to ipak teška utakmica jer oni nisu imali ništa za izgubiti i zato je moglo biti nezgodno. U početku nismo bili dobri, izgubili smo neke lopte u napadu, ali bili smo solidni u obrani, što je, mislim, najvažnije. Kasnije smo malo ubrzali igru, napravili razliku i čuvali to do kraja. Na kraju je bilo zadovoljavajuće i dobra priprema za sljedeću utakmicu - započeo je Karabatić.

- Budući da gledamo samo svaku sljedeću utakmicu, tek od završetka 60 minuta protiv Srbije počele su pripreme za Hrvate. Gledali smo njihovu posljednju utakmicu protiv Norveške, atmosfera je bila sjajna, još nisam vidio bolju. Bit će kaos, sve će biti protiv nas, puno pritiska i moramo svi biti na 100 posto, možda čak i više da izvučemo nešto iz tog dvoboja.

Francuzi imaju problema na lijevom vanjskom, prije prvenstva otpali suim Accambray i Nyokas, za vrijeme EP-a N’Guessan, ali Dinart i dalje na popisu ima 16 vrhunskih imena, oni najbolji protiv Srbije su dobili puno minuta odmora.

Vratari su nam plus

- Tako je, i to je bitno. Imamo 16 igrača i znamo da su svi jaki, da mogu u bilo kojem trenutku ući i napraviti neku razliku. Dobro je što smo mogli odmoriti Nikolu i Cedrica i što su drugi igrači ušli, dobili malo povjerenja i spremni smo za sljedeću utakmicu. Moramo se odmoriti jer će biti jako teško - nastavio je Luka, koji će, uz brata Nikolu, Dipandu i Sorhainda, biti vrlo bitna obrambena karika protiv Hrvatske.

- Znamo da je obrana jako bitna. Ne možemo napraviti nešto veliko ako nemamo podršku vratara i do sada su nam oba puno pomogla. Oni su nam je veliki plus i moramo im pomagati što više možemo. Imamo dvije obrane 6-0 i 5-1, sretan sam što sam se mogao uigrati s Dipandom jer dosad nismo imali puno automatizma. Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Hrvatske, ali voljni moment sigurno će biti jako važan.

Karabatić dobro zna otkud prijeti najveća opasnost, dobro se u to uvjerio i u finalu prošlogodišnje Lige prvaka protiv Vardara.

- Znamo da je Cindrić jedan od najboljih igrača na svijetu i to pokazuje u posljednje vrijeme. No, kada imaš podršku kakvu imaju Hrvati, igraš još bolje, još više vučeš. Hrvatska će biti jako opasna.

Nadamo se i preopasna za Luku i ostatak Dinartove družine.

Najbitnije je što nakon ozljeda nisam dignuo ruke

Luka je na posljednja dva natjecanja bio veliki pehist s ozljedama. Na domaćem SP-u odigrao je samo dvije utakmice. I u Hrvatskoj je tek na dva nastupa...

- To je tako. Kad te neće, neće te, ali je najbitnije što nikada nisam dignuo ruke, uvijek sam se dobro pripremao, dobro se liječio da budem spreman kada me izbornik zove i zato sam zadovoljan što sam protiv Srbije mogao dobiti veliku minutažu, trčati. To je bitno, svi moramo pridonijeti ekipi.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 06:45