Mirco Lazzari gp/Getty Images
MOTO GP

NAJUSPJEŠNIJI VOZAČ U POVIJESTI MOTO-UTRKA JOŠ UVIJEK NIJE DONIO ODLUKU O BUDUĆNOSTI 'Moja prva opcija je da pokušam nastaviti, ali...'

Piše: HinaObjavljeno: 25. travanj 2020. 19:16

Najuspješniji vozač u povijesti moto-utrka s devet naslova svjetskog prvaka, Talijan Valentino Rossi (41) još uvijek nije donio odluku o svojoj budućnosti.

Slavni Talijan je nedavno izjavio kako će odluku o nastavku karijere donijeti nakon ožujka i početka nove sezone. Međutim, epidemija koronavirusa je zaustavila sva sportska natjecanja i pokvarila njegove planove.

"Kao što sam rekao, moja prva opcija je da pokušam nastaviti jer imam dovoljno motivacije i želim nastaviti. Međutim, vrlo je važno razumjeti razinu konkurentnosti. Previše sam puta bio prespor," kazao jeYouTube kanalu Yamaha Q&A dodavši: "U mislima imam još godinu dana s tvorničkim timom i trebam vremena da se odlučim. Trebam pet, šest utrka da se razumijem s novim glavnim mehaničarom."

Rossi je najuspješniji vozač u povijesti moto-utrka s devet naslova svjetskog prvaka pri čemu je sedam osvojio u 'kraljevskoj klasi'. Ujedno je i jedini motociklist koji je nastupio na više od 400 Grand Prix utrka.

Zbog pandemije koronavirusa odgođeno je sedam utrka svjetskog prvenstva, a najraniji mogući početak sezone je 28. lipnja kada je na rasporedu VN Nizozemske u Assenu.

"U najoptimističnijoj situaciji možemo se utrkivati ​​u drugoj polovici sezone, ako sve bude dobro. Nadam se da ću nastaviti u 2021.", dodao je.

Linker
19. travanj 2024 06:47