Prošlogodišnji laureatti na dodjeli nagrada SN
 Marko Todorov / CROPIX
DODJELA NAJCJENJENIJEG TROFEJA

NAJVAŽNIJI IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠICA I SPORTAŠA U LIJEPOJ NAŠOJ Osvajače zlatnog pokala Sportskih novosti saznajte u nedjelju u izravnom prijenosu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2019. 19:04

Prosinac je mjesec darivanja, a hrvatski sportaši su posebno sretni kad im se ispod bora nađe trofej za najbolju sportašicu ili sportaša, ekipu ili momčad godine.

I zlatni pokal Sportskih novosti kroz desetljeća se izborio za mjesto na vrhu postolja, najvažniji od svih izbora najboljih sportaša u Lijepoj našoj. Najbolje u 2019. saznat ćemo 29. prosinca kao rezultat glasovanja sportskih novinara, koji će 68. put izabrati najbolje među najboljima, najveće među silnim prvacima, osvajačima medalja na brojnim natjecanjima diljem kugle zemaljske.

Snažna je konkurencija u izboru za najbolju ekipu godine - kuglanje je imalo veliku godinu jer su se na vrh postolja popele kuglačice Mlake, osvajačice Svjetskog kupa, jake suparnice bit će im i svjetske prvakinje samostrelke, odbojkašice sa srebrom u Zlatnoj europskoj ligi, stolnotenisačice Dr. Časla i rukometašice Podravke te osvajačice ove nagrade 2016. godine Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, europske prvakinje u parastolnom tenisu.

Sandra Perković je sedmerostruka uzastopna osvajačica nagrade za sportašicu godine koja i ove godine ima veliki argument, broncu sa Svjetskog prvenstva, ali ima i i veliku konkurenciju u tenisačicama Donni Vekić i Petri Martić, osvajačicama svjetskih i europskih medalja u taekwondou Kristini Tomić, Bruni Vuletić, Doris Pole i Matei Jelić, svjetskoj prvakinji u samostrelu Valentini Pereglin te paraolimpijki Mikaeli Ristoski.

U muškoj konkurenciji svjetskom i europskom viceprvaku u gimnastici, najboljem sportašu Hrvatske 2017. godine Tinu Srbiću “prijeti” branitelj naslova, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. Protukandidati su im strijelci Josip Glasnović i Petar Gorša, tu je i rukometaš Igor Karačić, taekwondoaši Ivan Šapina, Toni Kanaet i Lovre Brečić, boksači Marko Milun i Toni Filipi, karataška braća Ivan i Anđelo Kvesić, hrvač Dominik Etlinger, plivački paraolimpijac Dino Sinovčić, kickboksač Boris Mišković i dvostruki svjetski prvak u samostrelu Andrej Kristić.

Jedno od ta dva zlata je Kristić osvojio u momčadskoj konkurenciji pa su tako samostrelci kandidati za momčad godine, a Valent i Martin Sinković čekaju novo priznaje za godinu u kojoj su ponovo postali i svjetski i europski prvaci. Bez argumenata nisu ni vaterpolisti, koji su razveselili naciju svjetskom broncom i srebrom u Svjetskoj ligi, trapaši su pak uzeli europsko srebro, a karataši broncu. Glasovati se može i za nogometnu reprezentaciju koja je izborila Euro, kao i Dinamo, koji je igrao osminu finala Europske lige i pružio sjajne partije u Ligi prvaka ove sezone...

Po prvi put u izboru su sudjelovali i čitatelji našeg portala, koji su izabrali osobu godine. Tko su sve bili kandidati i tko su svi nominirani ove godine, POGLEDAJTE OVDJE, a rezultate glasanja saznajte u nedjelju od 12 sati u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji.

Linker
26. travanj 2024 02:45