Drago Sopta/CROPIX
PALO NOVIH 180 BODOVA

'Najveća je pobjeda što sam skijao kao da kombinacije nema. Nisam kalkulirao'

Velika mi je čast što je ovoliko Hrvata došlo ispratiti moje nastupe u Kitzbühelu! Sada slijedi Schladming. Posebni spektakl. Što da kažem drugo nego - rekao je Ivica
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 23. siječanj 2011. 17:54

Veliko je zadovoljstvo isijavao Ivica Kostelić nakon sjajne nedjelje u Kitzbühelu i novih 180 bodova u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.

Ivica je osvojio prvo mjesto u kombinaciji, dok je u slalomu bio drugi iza Francuza Jean-Baptistea Grangea. Kostelić je vodio nakon prve slalomske vožnje, ali je na koncu ušao u cilj s 28 stotinki zaostatka. No, to mu, sasvim očekivano, nije nimalo pokvarilo raspoloženje.

- Moja današnja najveća pobjeda je to što sam uspio odvoziti slalom kao da kombinacijskih bodova uopće nema. Nije bilo kalkuliranja. Pitate je li sve moglo završiti još savršenije? Jest, da sam pobijedio i u slalomu (smijeh) - bila je prva Ivičina reakcija nakon utrke.

Naš je skijaš ukupno u četiri utrke u Kitzbühelu osvojio velika 304 boda (pobijedio je i u super G-u te bio 11. u spustu) i sada u ukupnom poretku ima 1030 bodova. Drugi je Švicarac Silvan Zurbriggen sa 629.

- Velika mi je čast što je ovoliko Hrvata došlo ispratiti moje nastupe u Kitzbühelu! Sada slijedi Schladming. Posebni spektakl. Što da kažem drugo nego - spreman sam i za tu utrku - dodao je Ivica.

U Schladmingu je u utorak na rasporedu tradicionalni noćni slalom u kojem je dosad dvaput osvajao treće mjesto.

Linker
18. svibanj 2024 07:23