PRIDE Heavy Weight Title Match, Emelianenko Fedor VS Mirko Crocop (Photo by Tomokazu Tazawa/Getty Images)
 Tomokazu Tazawa / Getty Images / Tomokazu Tazawa/WireImage.com
'POSLJEDNJI CAR'

NAJVEĆI MMA BORAC U POVIJESTI OBJAVIO! 'Vrijeme je da se vratim u akciju!

'Ispred mene je velik posao da se pripremim samog sebe za povratak borbama. Trenutno smo usred pregovara s organizacijama. Kad dogovor bude postignut, saznat će te i datum moje borbe te ime protivnika.'
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. srpanj 2015. 11:37

Fedor Emelianenko, legendarni ruski MMA borac, nakon tri godine službeno se vraća borbama, objavljeno je na sližbenoj Facebook stranici M-1 global organizacije. Vijest je prenio renomirani portal za borilačke sportove Bloody Elbow, kao i još neki europski MMA portali, dok je kod nas prvi vijest prenio Fightste.hr.

- Izuzetno je važno da se svaki sportaš bavi s onim što voli, da radi na treninzima, dokazuje se na natjecanjima i da predstavlja svoju domovinu", rekao je Fedor za Union MMA.

Vekliki Rus još je dodao:

- Za vrijeme dok sam radio za ministarstvo sporta, pružio sam dosta za razvoj MMA-a. Sad je vrijeme da se vratim u akciju. Uspio sam se u potpunosti oporaviti od ozljeda. Kroz posljednje tri godine sam radio na fizičkoj spremi, ali još uvijek nedovoljno da se mogu natjecati na potrebnoj razini. Ispred mene je velik posao da se pripremim samog sebe za povratak borbama. Trenutno smo usred pregovara s organizacijama. Kad dogovor bude postignut, saznat će te i datum moje borbe te ime protivnika.

Inače, M-1 Global organizacija u vlasništvu je Fedorovog dugogodišnjeg menadžera, Vadima Finkelsteina.

Podsjetimo, Fedor se u dugoj karijeri borio 39 puta, od čega je u 34 navrata izlazio kao pobjednik. Na vrhuncu je bio sredinom 2000-ih kad je bio svjetski prvak u teškoj katgeroji unutar Pride organizacije. Iz tog vremena pamtimo njegove borbe s našim Mirkom Filipovićem i Brazilcem Antônio Rodrigom Nogueirom, poznatim pod nadimkom Minotaur.

Doživio je tek 4 poraza, a tri su došla u smiraj njegovog borilačkog puta - 2010. i 2011. gdoine kad je u sklopu Strikeforce-a gubio od renomiranih imena kao što su aktualni UFC prvak u teškoj kategoriji Fabricio Werdum, te vrhunskih boraca Antonia Silve i Dana Hendersona. Usprkos tome, veliki broj novinara koji prate MMA borbe te samih boraca (poput Josepha Alda, Juniora Dos Santosa i spomenutog Fabricia Werduma smatra ga najboljim u povijesti ovog krvavog sporta.

Linker
06. svibanj 2024 10:48