PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Najveću sportsko-amatersku manifestaciju u Splitu došli ispratiti nogometni velikani, očekuje se All-Star utakmica

Od osnutka 1996. godine do danas Igre su obogatile živote više od 2,5 milijuna djece i mladih
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 16:05

Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih održava se u Splitu od 21. do 26. kolovoza, a održana su i prva natjecanja. Atmosfera na međunarodnoj završnici je fantastična, iako su se okupili radi natjecanja, djeca i mladi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine u Splitu se upoznaju, druže i kupaju, te s nestrpljenjem očekuju Coca-Cola All star day.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, međunarodnu završicu i svečanost zatvaranja sezone već tradicionalo održava u Splitu. Najboljolje ekipe i pojedinci u 10 sportskih disciplina natječu se za titulu Međunarodnih prvaka. Proteklih dana održana su finala HP turnira u tenisu na terenima Dalmacijacementa u Solinu, turnir u odbojci na pijesku u Podstrani, utrka na 60 metara i graničar u sklopu Telemach Dana sporta, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci i Tommy turnir u malom nogometu na ternenima SC Kampus te utakmice Coca-Cola Cupa, a sportski duh i natjecanja proširit će se u četvrtak i petak i na splitsku Rivu te Prokurative.

image
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Hugo i ništa drugo međunarodne su prvakinje u odbojci na pijesku, a srebrne su Wonder Woman, u muškoj konkurenciji zlatna je ekipa Nemoj vikat, dok se Daruvar drugi popeo na postolje. Ekipe nam dolaze iz Osijeka, Pule, Slavonskog Broda i Daruvara.

U sklopu Telemach Dana sporta održana su natjecanja u graničaru i u atletici. Graničar je posebno popularna disciplina jer kroz natjecanja miješanih ekipa dječaka i djevojčica promiče inkluziju, jednakost i toleranciju. Vatreni zmajčeki (Hrvatska) treći put za redom su međunarodni prvaci u graničaru, a u kategoriji 2014. godište i mlađe ekipa Jagode (Hrvatska) kući nosi zlatnu medalju.

Na HP turniru u tenisu u kategoriji djevojčica Filipa Bodrožić (Hrvatska) osvojia je zlatnu medalju, na postolje na drugo mjesto se popela Antea Vuk, a brončana je Emana Mislim (Bosna i Hercegovina). U kategoriji dječaka na teniskim terenima međunarodni prvak je Bogdan Miličević (Srbija), srebrni je Luka Jovanović (Srbija), a na trećem mjestu Petar Rodinis (Hrvatska).

image
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Turnir u uličnoj košarci Kinder Joy iznimno je atraktivan kako za igrati tako i za gledati. Uz podršku i glasno navijanje Voriorsi su najbolji u muškoj, a ekipa Požega u ženskoj konkurenciji.

Održane su utakmice i Tommy malonogometnog turnira, u kojem je ekipa Srećkovo jato (Srbija) zlatna, Međimurski lepi dečki (Hrvatksa) su srebrni, a boroncu su uzeli MNK Bihać.

image
KARLO SUTALO

Natjecanja međunarodne završnice nastavljaju se u MIS turniru u odbojci, HEP turniru u rukometu, FIDE turniru u šahu, stolnom tenisu i Coca-Cola Cupu.

Najpopularniji sport na svijetu ima veliku bazu na Coca-Cola Cupu u sklopu Plazma Sportskih igara madih. Coca-Cola Cup malonogometni turnir, nakon kvalifikacijskih turnira, gradskih, županijskih i regionalnih natjecanja te državnih finala koji su se održavali od siječnja do srpnja, utakmice međunarodnog finala odigrat će u samom srcu Splita, na Prokurativama. Prekrasan mediteranski trg Plazma Sportske igre mladih pretvorile su u nogometni teren, kako bi djeci i mladima dočarale atmosferu pravih nogometnih natjecanja.

image
KARLO SUTALO

Mlade će nogometašice i nogometaše s tribina na Prokurativama bodriti i Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e i UEFA Foundation for Children, s kojom Igre već 4 godinu za redom surađuju u promociji ženskog nogometa. Na tribinama će utakmice gledati i navijati SIM abmasadori i prijatelji Igara Nasser Al-Khelaifi, Sandor Csany, Davor Božinović, Zoran Gajić, Zlatko Mateša, Božidar Maljković, Ivica Puljak, Marijan Kustić, Zovonimir Boban, Predrag Mijatović, Mario Stanić, Dario Srna, Nemanja Vidić, Aitor Caranca, Aljoša Asanović, Stipe Pletikosa i mnogi drugi. Utakmicu će suditi Svetlana Bilić, najbolja sutkinja s ovih prostora i legendarni nogometni sudac Roberto Rosetti, koji je sudio utakmice na Svjetskim i Europskim prvenstvima.

Nakon utakmice, atmosferu svečanog zatvaranja 27. sezone Igara na splitskoj Rivi nastupom će zagrijati Luka Nižetić.

U promociji sporta i sportskog načina života kod djece i mladih, Plazma Sportske igre mladih u sklopu svečanog zatvaranja 27. sezone, obogatile su Coca-Cola All-star Danom sporta.

image
KARLO SUTALO

Coca-Cola All-Star day započet će ceremonijom proglašenja novih ambasadora Plazma Sportskih igara mladih Darija Srne i Nemanje Vidića u Hrvatskom domu u Splitu. Program u sklopu svečanog zatvaranja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih nastavit će sena Rivi, revijalnim šahovskim turnirom na kojem će zaigrati šahovski velemajstori predvođeni Arkadyjem Dokovichem, predsjednikom FIDE – Svjetske šahovske organizacije.

U sklopu bogatog programa Coca-Cola All-Star day Split će ugostiti i revijalni turnir u padelu, najbrže rastućem sportu današnjice. Nasser Al-Khelaifi, predsjednik Paris Saint Germaina i član izvršnog odbora UEFA-e i Zvonimir Boban, zaigrat će padel protiv Nemanje Vidića i Mehmeda Baždarevića, a natjecat će se u društvu visokih sportskih dužnosnika.

Kruna cijele 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih bit će velika Coca-Cola All-star nogometna utakmica na Prokurativama 25. kolovoza u 21 sat. Revijalnu nogometnu utakmicu igrat će SIM ambasadori i prijatelji Igara Aleksander Čeferin, Nasser Al-Khelaifi, Luis Figo, Esteban Cambiasso, Predrag Mijatović, Aitro Caranca, Gaizka Mendieta, Zvonimir Boban, Mario Stanić, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Christian Karembeu, Aljoša Asanović i mnogi drugi protiv reprezentacije mladih SIM-ovaca. Utakmice će suditi Svetlana Bilić i Roberto Rosetti.

image
KARLO SUTALO

Coca-Cola All-Star nogometna utakmica, kao i svi programi u sklopu svečanog zatvaranja 27. sezone Igara bit će u izravnom prijenosu na N1, Sport klub i Arena sport televizija.

Od osnutka 1996. godine u Splitu za sve sudionike natjecanja na svim razinama su potpuno besplatna, a do danas Igre su obogatile živote više od 2,5 milijuna djece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Linker
21. travanj 2024 09:53