Clive Rose/Getty Images
ČETVRTI HRVAT U PRO RECCU

NAKON ČETVEROGODIŠNJE SUSPENZIJE VRATIO SE NIKŠA DOBUD 'Nudila mi se jedinstvena prilika u najboljem klubu na svijetu kojem želim zahvaliti'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. veljača 2019. 23:41

Bivši centar hrvatske vaterpolske vrste i dubrovačkog Juga CO, Nikša Dobud, pri samom je kraju četverogodišnje suspenzije FINA-e (Međunarodne organizacije vodenih sportova). Najbolji pokazatelj je to što je stasiti 33-godišnji Dubrovčanin sinoć prvi put trenirao jer je dobio dopuštenje, s novom momčadi, za koju je potpisao prije nekoliko mjeseci, talijanskim Pro Reccom.

Dobudu četiri godine zabrane igranja zbog izbjegavanja protudopinškog testiranja istječe 13. travnja, a prema vrlo strogim pravilima FINA, suspendirani igrač tijekom trajanja kazne ne smije trenirati niti s jednim klubom ili reprezentacijom. No, dva mjeseca prije isteka suspenzije igraču se omogućava trening s klubom čiji je član. Tako se sinoć na treningu Pro Recca pojavio i četvrti Hrvat. Uz trenera Ratka Rudića te igrače Luku Bukića odnosno Marka Bijača, sada je ondje i sidraš Nikša Dobud.

- Nudila mi se jedinstvena, neopisiva prilika u najboljem klubu na svijetu kojem želim ponajprije zahvaliti u ovom trenutku - talijanskim je novinarima izjavio Dobud.

- Na meni je sada vratiti formu. Učinit ću apsolutno sve kako bi pripomogao momčadi u ostvarenju ciljeva. Ne mogu dočekati kad ću ponovo zaigrati službenu utakmicu - s neskrivenim će uzbuđenjem Nikša Dobud koji je s Barakudama osvojio olimpijsko zlato u Londonu 2012. te europsko zlato u Zagrebu 2010., od najznačajnijih odličja.

Linker
10. svibanj 2024 15:43