Nenad Dugi / CROPIX
SEHA FINAL FOUR

Nakon jučerašnjeg šoka Zagrebu ipak bronca

Bio je to sudar dvije umorne momčadi, bez motiva, a to je uvijek opasnost da se ne dogodi ozljeda ili neka nepredviđena stvar, što prije kraja sezone ne bi bilo dobro
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. travanj 2012. 20:07

U skoro praznoj Areni, zbog subotnjeg raspleta u prvom redu, Zagreb je osvojio treće mjesto u prvoj sezoni SEHA lige. Pobijedio je Tatran iz Prešova, no nakon poraza od Vardara to i nije neka utjeha.

Bio je to sudar dvije umorne momčadi, bez motiva, a to je uvijek opasnost da se ne dogodi ozljeda ili neka nepredviđena stvar, što prije kraja sezone ne bi bilo dobro.

Kakav je početak bio? Takav da je Zagreb prvi gol iz igre zabio u 9. minuti, da je prvo vodstvo ostvario u 16. minuti (6:5). Tada je ušao Balić, lopta se malo ubrzala na izlasku prema napadu i prednost je počela rasti.

U timu Zagreba počeo je na vratima Šego, na krilu Štrlek, ostalo je bilo predvidivo i očekivano. I Tatran je mijenjao neke detalje, recimo Radčenko je počeo na klupi, a bez njega je tim teže. Da nije bilo super raspoloženog Svetislava Verkića na golu Slovaka, Zagreb bi u prvom dijelu vodio i više.

Špiler se opet kao i protiv Vardara pojavio u drugih 30 minuta, makar je u subotu bio vrlo dobar. Sve više u igri bio je Šebetić, sve više Balić pokušavao pucati, i makar mu nije išlo, to je dobra vijest prije Kiela.

Zagreb je padao, Tatran je stizao i prestigao, pa se igralo gol za gol. Dok Zagreb nije krenuo malo agresivnije sa Špilerom naprijed u obrani, sa brzom postavom Balić, Horvat, Štrlek... što je za Radčenka bilo previše, pa je sa nekoliko lakih golova za +5 Zagreb došao do prednosti koja je za Tatran bila nedostižna. Ajde, barem je završilo pobjedom.

CO Zagreb – Tatran 31:29 (14:11)



ZAGREB Arena Zagreb. Gledatelja 1.100. Suci: Načevski i Nikolov (Makedonija).

CO ZAGREB: Šego (13), Pešić; Marić 2, Brozović 1, Kopljar 4, Matulić, Špiler 3, Šebetić 2, Gojun 1, Štrlek 6 (2), Horvat 10 (3), J. Valčić 1, Vukić, T. Valčić 1, Balić, Kaleb. Trener Ivica Obrvan

TATRAN: Verkić (12+1), Krupa (1); Mažar, Kopčo 8, Hrstka 3 (2), Urban, Krok 5, Kristopans 5, Radčenko, Kukrika, Čip, Guzy 1, Pejović, Pekar, Antl 7 (3). Trener Đorđe Rašić.

SEDMERCI: CO Zagreb 8 (5), Tatran 4 (4)

ISKLJUČENJA: CO Zagreb 8 minuta (T. Valčić 34, 39, Brozović 19, Marić 53), Tatran 6 minute (Kristopans 43, Guzy 5, Urban 57).

IGRAČ UTAKMICE: Zlatko Horvat

Linker
20. svibanj 2024 17:00