Ronald Gorsic / CROPIX
POSJEĆENOST POKVARILA DOJAM

NAKON ŠEST GODINA VRATIO SE U REPREZENTACIJU I ODMAH ZABIO PET KOMADA 'Prvih pet minuta je bilo slično, ali onda se kontroliraš što je više moguće'

Kauboji su minimalno poraženi od Njemačke, ali u moru debitanata pozitivno se istaknulo desno krilo Gorenja iz Velenja.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 24. listopad 2019. 12:24

Povijesni je bio jučerašnji dan za hrvatski rukomet. Prvi put su seniorke i seniori zaigrali u istoj dvorani, uz samo sat vremena, razmaka, na to se nadovezao i prvi posjet ženske reprezentacije zagrebačkoj Areni. Djevojke nisu razočarale, nije ni publika koja bila vrlo glasna, ali pravi spektakl uslijedio je dvobojem muške reprezentacije protiv Njemačke.

Ipak, nije donio očekivanu posjetu. Nitko nije vjerovao da će reprezentacija u srijedu napuniti Arenu, ali nešto više od 4.000 gledatelja ipak se moglo skupiti i pogledati ono najbolje što europski rukomet ima za ponuditi. Možda najbolji ipak prečesto dolaze u Zagreb.

Iako je posjeta razočarala, nisu oni koji su bili u dvorani jer je stvorena vrhunska atmosfera koja je nosila Kauboje. Publika zadužena za glasnu podršku na tribinama još je bolju zabavu dobila na terenu.

Scenskim nastupom utakmicu rukometaša otvorile su zagrebačke mažoretkinje, pojavila se i službena maskota EP-a u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, a sve su dodatno začinile djevojke iz plesnog studija Escape. Dvjema navijačicama od glave do pete u kockastom na poluvremenu su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić darovali dresove, a sveukupno nekako je podsjetilo na EP koji je pred skoro dvije godine održan u Hrvatskoj. Barem je organizacija bila na toj razini.

Ipak, ono najvažnije zbivalo se u 120 minuta dvoboja dviju reprezentacija, a nakon što su reprezentativke pozitivno iznenadile remijem, dečki su minimalnim porazom zaokružili priču u srijedu navečer u Areni.

- Šteta što smo izgubili, ali hvala navijačima koji su došli. Ne možemo reći da smo očekivali, ali u ova tri dana nijednom nismo bili kompletni na treningu da se malo uigramo i to se na trenutke vidjelo. Lopta je ispadala, nismo znali tko gdje napada, ali opet smo na mahove pokazali da u kratkom trenutku svojim talentom možemo doći do dobre situacije. To nam je plus i motivacija da na EP-u možemo napraviti rezultat - kazao je lijevi vanjski Leipziga Marko Mamić kojega je atmosfera podsjetila na onu s europske smotre u Hrvatskoj prije dvije godine.

- Sjetio sam se one utakmice protiv Bjelorusije kada je dvorana bila poluprazna. Onda nam je bilo drugačije jer smo bili u treningu i morali smo pobijediti, a sad je bilo usred sezone i imamo osjećaj kao da smo napravili jedan trening za utakmicu. Što i jesmo.

U moru debitanata i novih lica u reprezentaciji istaknulo se desno krilo Gorenja Vlado Matanović kojega je prvi put u reprezentaciju pozvao Slavko Goluža 2013. godine. Od tada se mnogo toga promijenilo u reprezentaciji, ali i kod Vlade.

- Prvih pet minuta je bilo slično, ali onda se kontroliraš što je više moguće. Drago mi je da sam u tome uspio i da sam nešto uspio pokazati. Ima još prostora za napredak i vjerujem da će to doći sljedećih mjeseci i godina. Koliko god bude trebalo - priznao je skromni Riječanin koji je s pet golova bio najbolji strijelac Hrvatske.

U subotu će nastupiti pred 11.000 ljudi u Hannoveru, u TUI Areni, gdje će biti potpuno drukčija kulisa u odnosu na Zagreb.

- Treba vidjeti koje greške smo radili i kako ih možemo ispraviti. Idemo napraviti bolji rezultat od onoga koji smo postigli u prvoj utakmici.

Iako Luka Cindrić već u srijedu igra utakmicu Lige prvaka protiv Flensburga u Njemačkoj, i on će istrčati na parket arene u Hannoveru ako ga izbornik Červar bude trebao.

- Svi ćemo dobiti neke svoje minute, po 20 do 30 koliko izbornik odredi i to je u redu - priznao je srednji vanjski Barcelone.

Linker
27. travanj 2024 06:13