REUTERS
SVJETSKI KUP

NAPETI PARALELNI SLALOM U STOCKHOLMU Prva pobjeda Zenhauserena, druga Haver-Loeseth: Hirscher ispao već u četvrtfinalu od Aernija

Piše: HinaObjavljeno: 30. siječanj 2018. 21:38

Švicarac Ramon Zenhauseren i Norvežanka Nina Haver-Loeseth pobjednici su gradskog paralelnog slaloma koji se bodovao za Svjetski skijaški kup održanog u Stockholmu u utorak.

Za 25-godišnjeg Zenhauserena ovo je prva pobjeda u karijeri, dok je 28-godišnja Haver-Loeseth stigla do druge pobjede, nakon što je slavila prije dvije godine u slalomu u Santa Caterini.

Zenhauseren je u finalu svladao domaćeg favorita Andrea Myhrera od kojega je bio brži za šest stotinki u dvije finalne utrke, dok je Haver-Loeseth iskoristila pogrešku Švicarke Wendy Holdener u drugoj finalnoj vožnji.

Iako je izgubio u četvrtfinalu od Švicarca Luce Aernija, Austrijanac Marcel Hirscher povećao je svoje vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa jer je njegov najbliži pratitelj Norvežanin Henrik Kristoffersen izgubio već u osmini finala od Nijemca Linusa Strassera. Hirscher sada ima 1294 boda, Kristoffersen je drugi sa 1045, dok treće mjesto drži još jedan Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 716.

Najbolja skijašica Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin nije se pojavila u Stockholmu, no ostala je uvjerljivo vodeća sa 1513, drugim mjestom u utorak Holdener je stigla do 842 boda, dok je Slovakinja Petra Vlhova, koja je u Stockholmu zauzela treće mjesto, treća sa 754 bodova.

Linker
03. svibanj 2024 23:23