PRIDE Heavy Weight Title Match, Emelianenko Fedor VS Mirko Crocop (Photo by Tomokazu Tazawa/Getty Images)
 Tomokazu Tazawa / Getty Images / Tomokazu Tazawa/WireImage.com
PROMAJA U GLAVI

Našao se drznik koji će vrijeđati: Slavna pobjeda protiv Mirka Filipovića ne znači ništa? 'On je grozan borac!'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. rujan 2015. 18:16

Bivši MMA borac Chael Sonnen poznat je po svojim verbalnim akrobacijama, i gotovo da nema niti jednog većeg imena borilačkog sporta kojega zadnjih godinama nije javno kritizirao. Ovoga puta na 'meniju' mu je ni manje ni više nego jedna od najvećih legendi - Fedor Emelianenko.

Slavni Rus trebao bi uskoro objaviti veliki povratak u UFC pa nije čudno da je ponovno na naslovnicama borilačkih portala. Iako su svi oduševljeni Fedorovom odlukom da se vrati borbama nakon trogodišnje stanke, taj entuzijazam ne dijeli i Chael Sonnen, bivši borac koji je u karijeri proslavio vrijeđanjem protivnika.

"Fedor je grozan, ali je ujedno i strašno drag momak. Imao sam priliku upoznati ga dva puta i svaki put je ostavio taj dojam. Prvi put sam ga sreo u Starbucksu, u redu za kavu i potpuno se uklopio. Bio je proćelavi debeljko u šmokljanskoj odjeći, koji je stajao u redu i čekao svoju kavu kao i svi drugi. Odmah sam pomislio kako je riječ o simpatičnom i sjajnom momku", prenosi Fight Site riječi 38-godišnjeg američkog brbljavca.

"No postoji problem kod njega kao borca. Ako ne nastupaš u borbi koja je pod okriljem sportske komisije, onda je to kao da se ne boriš. To je kao i slučaj s Holly Holm i njenom gomilom naslova prvakinje. Ako ne postoji jedan pravi sistem koji to sve provjerava i jedna prava arhitektura u organizaciji, to se ne broji. Tako da one sve borbe u Japanu, uz suca s naušnicom, može baciti."

Zvuči nevjerojatno ovako ponižavati majstora koji je u karijeri pobjeđivao Minotaura, Mirka Filipovića, Marka Colemana, Marka Hunta, Kevina Randlemaan, Tima Sylviu i mnoge druge...

"Prave borbe se održavaju u Americi, gdje postoje službena vaganja, gdje se kontrolira tijelo i gdje postoje prava pravila uz suce koji su za to certificirani. On je to napravio šest puta i slavio u samo tri borbe. To baš nije impresivan rezultat za nekoga koga proglašavaju najvećim svih vremena. Što je još gore, Fedor je uništen od strane boraca koje sad uništavaju drugi, kao što je Bigfoot Silva, kojeg je Mir nokautirao nakon 18 sekundi", rekao je Sonnen i zaključio:

"Znam kako će ga UFC debelo preplatiti, jer misle da će im se to isplatili, a i dobro je to za Fedora, svaka mu čast. Mislim kako on tu nije kriv, on je napravio sve kako treba i stvarno je dobar momak. No, činjenica je da je grozan borac. Njegov skor u SAD-u je 3-3, znači njegov profesionalni skor je 3-3, i to je to!".

Linker
30. lipanj 2024 20:28