GOBAC KRIVI NOVINARE

'Neće valjda novinari diktirati koga će Goluža zvati! Naša djeca bi izginula u Beogradu'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. veljača 2012. 14:21

Rukometni izbornik Zoran Gobac, pardon, dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac zanio se u četvrtak u ulogu Zdravka Mamića te je novinarima očitao oštru bukvicu. Zamjerio im je da su se uživjeli u ulogu izbornika te da su remetili idilične odnose u momčadi koja je igrala i osvojila broncu na Euru u Srbiji.

- Imate dosta vremena da složite momčad za London, cinično je poručio, dodavši da će savez, ako treba, istima omogućiti da upišu školu za trenere.

Prema Gopčevim riječima, novinari su svojim pisanjem krivi i za kaos koji je bio nastao pri dolasku naših navijača na polufinale Eura u Srbiji.

- Htjeli ste nas sukobiti s našim navijačima koji, navodno, s ulaznicama nisu mogli u dvoranu. A mi smo održali sastanak s EHF-om i rukometnim savezom Srbije i dogovoreno je da svi koji imaju ulaznice moraju ući u dvoranu. Žao nam je što naši gledatelji nisu mogli proći preko granice, ali mi nismo SOA, “državna bezbednost” niti policija. Mi smo sportska udruga koja na to nije imala utjecaj. Uostalom, meni je drago što naša djeca nisu prošla granicu jer bi neki i izginuli tamo. Ni srpski savez nije mogao utjecati na onu huškačku atmosferu...

Bio je Gobac na trenutke ljut k’o kobac, no ipak nije rabio “mučke” epitete kakvi se mogu čuti u Dinamovim prostorijama. Ipak je uspio u cijeloj priči dati i nogometni “štih”:

- Zašto Slavenu Biliću ne slažete momčad?! Zato što tamo menadžeri plaćaju novinare. Toga ovdje nema...

Iz svega izrečenog teško je zaključiti kako se sve to događalo tijekom konferencije za novinare na kojoj su sumirani pozitivni rezultati sa Eura. Izbornik Slavko Goluža jedva je došao do riječi. Staloženo je zaključio:

- Ja govorim više na terenu. Zadovoljan sam Eurom i rezultatom i mogu ponoviti to što sam bio rekao. Da, radije bih bio dobio Srbiju u onoj utakmici nego da sam u finalu pobijedio nekog drugog. Na neutralnom terenu ne bi nas pobijedili, nema šanse. Nažalost, bolji ne pobjeđuje uvijek...

Linker
03. svibanj 2024 16:19