SN
33-GODIŠNJA TRADICIJA

NEDJELJNA UTRKA UČENIKA I STUDENATA NA BUNDEKU Kros Sportskih novosti očekuje više od četiri tisuće natjecatelja

Piše: Marina BenčićObjavljeno: 13. travanj 2016. 15:55

Ovogodišnji Kros Sportskih novosti održava se u nedjelju 17. travnja na Bundeku, s početkom u 10 sati. Atletska utrka koja uključuje učenike osnovnih i srednjih škola te studente već bilježi veći broj prijava nego posljednjih godina, a otvorene su još dva dana. U utrci će sudjelovati djeca i mladi s područja Zagreba, ali i ostatka Hrvatske te uključuje ukupno 40 gradova i općina.

- Dosadašnje prijave stigle su iz 187 škola, od čega je 129 osnovnih te 58 srednjih, što čini ukupno 3597 učenika - rekao je Zlatko Makar, glavni operativac događaja.

Što se studenata tiče, ukinute su web prijave zbog prijašnje loše organizacije pa je sada potrebno upisati se osobno s iksicom ili indeksom.

- Očekuje se između 700 i tisuću studenata, a najvažnije je da nema velikih ispita u ovo doba - istaknuo je Igor Čović, voditelj natjecanja za studente.

Jedna u nizu utrka odlična je prilika za promoviranje zdravih navika i načina života najmlađim uzrastima, ali i starijima.

- Iznimno smo ponosni na tradiciju ove organizacije jer je trčanje nešto što svi trebamo živjeti. Skupiti ovoliko djece na jednom mjestu je veliki uspjeh, nadamo se da će se tako nastaviti i narednih godina - zaključio je Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti.

Prijave su otvorene do petka u 12 sati, a moguće su i prije natjecanja na licu mjesta. Medalje će dodjeljivati slavni sportaši i vrhunski atletičari, a natjecatelje i posjetitelje zabavljat će Danijela Martinović, čiji se nastup očekuje oko podneva.

Linker
24. rujan 2024 19:16