Europski tjedan sporta

PROMO

Neka Europski tjedan sporta bude početak za aktivnost tijekom cijele godine!

Tjelesna aktivnost pridonosi boljoj kvaliteti života, našem fizičkom i psihičkom zdravlju.
Piše: promoObjavljeno: 26. rujan 2022. 15:04

Uz ples, mnoštvo sportskih aktivnosti, kao i prezentaciju zdravog i aktivnog života, u petak je u organizaciji Ministarstva turizma i sporta počeo Europski tjedan sporta. Ovaj projekt istovremeno se odvija u svim zemljama Europske unije, a započeo je prije osam godina na inicijativu Europske komisije koja ga je pokrenula kao odgovor na negativne statistike bavljenja tjelesnom aktivnosti građana Europske unije.

Prepoznajući važnost ove inicijative, Hrvatska se odmah priključila projektu, a Ministarstvo turizma i sporta svake godine provodi i potiče na sve veći broj aktivnosti sve dionike u sustavu sporta kako bi se što više građana uključilo u bilo koji vid tjelesne aktivnosti.

Otvorenje ovogodišnjeg Tjedna zato je proteklo u znaku plesa gdje su na Trgu J. J. Strossmayera uz partnerstvo Hrvatskog sportskog plesnog saveza naši najbolji plesačice i plesači, državni prvaci i olimpijci, pokazali zbog čega izabrati ples za svoju tjelesnu aktivnost. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, uz mnoge okupljene sportaše i visoke dužnosnike pozvala je sve da se uključe u tjelesne aktivnosti i da budu aktivni ne samo tijekom ovog tjedna, već svakog dana u godini.

A one koje prvog dana možda nije privukao ples, drugog dana su mogli na Jarunu, u pravom sportskom selu, isprobati više od 25 sportova koji su prezentirali naši sportski savezi. Uz prezentaciju sportova, svi okupljeni mogli su odraditi i treninge te isprobati zdrave obroke.

image

Europski tjedan sporta

Osim mogućnosti koje naši građani imaju za bavljenje sportom, Europski tjedan sporta želi pokazati i kako se sportom možemo baviti baš svugdje i u svako vrijeme. Ove godine to su iskusili Karlovčani, koji su na šetalištu Franje Tuđmana vježbali pod zvijezdama. Više od 300 vježbača imalo je pravu #BeActive Night pod stručnim vodstvom trenera vježbajući do dugo u noć.

Tjelesna aktivnost preporuča se svim građanima, bez obzira na dob i tjelesnu spremnost, a u danima pred nama kako vježbaju pokazat će nam naši školarci, studenti te zaposlenici u uredima.

Dan mladih obilježava se u Osijeku, gdje mladi studenti Kineziološkog fakulteta u Osijeku, svojim kolegama s drugih fakulteta, ali i iz srednjih škola kroz brojne radionice prenose svoja znanja, iskustva i važnost bavljenja nekom tjelesnom aktivnošću kao i važnost vođenja zdravog načina života.

Školski dan bit će u Lepoglavi, a u njemu će sudjelovati više od 500 osnovnoškolaca i djece vrtićke dobi koja će se natjecati u više atletskih disciplina i graničaru i tako od malih nogu učiti o važnosti bavljenja sportom.

Uz događanja koje organizira Ministarstvo turizma i sporta kroz cijeli tjedan diljem Hrvatske organiziraju se brojne aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta. Kroz proteklih sedam godina održalo se više od 300 različitih događaja u koje bilo uključeno više od 200.000 građana, a vjerujemo kako ćemo ove godine premašiti tu brojku. Tjelesna aktivnost pridonosi boljoj kvaliteti života, našem fizičkom i psihičkom zdravlju i zato pokrenimo se i budimo aktivni! Uključite se u bilo koju tjelesnu aktivnost, donesite odluke o zdravijem životu i neka Europski tjedan sporta bude samo početak za vašu aktivnost tijekom cijele godine!

Linker
25. travanj 2024 10:46