Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
STRUČNA ANALIZA

NEKADAŠNJI STUP HRVATSKE OBRANE ANALIZIRA IGRU PROTIV ISLANDA 'Njegovim smo ulaskom prelomili susret, a Červar me iznenadio'

Hrvatska je na kraju upisala drugu uvjerljivu pobjedu. Istina je da smo utakmicu prelomili u drugom poluvremenu, ali i u prvom dijelu smo izgledali dobro. Alilović, nakon dobre partije protiv Srbije, ovaj put nije imao svoj dan, no ulaskom Stevanovića smo prelomili susret. ‘Stivi’ je zaredao obranama, trebalo ga je malo ranije ubaciti unutra. Iznenadio me izbornik Červar obranom 6-0 na početku, vjerojatno je ozljedom Duvnjaka htio malo poštedjeti Vorija, koji jedini može igrati tog prednjeg u 5-1 obrani. Radili su nam Islanđani dosta problema u početku, upravo zbog tih 6-0, što je odgovaralo njihovim vanjskim pucačima.
Piše: Denis ŠpoljarićObjavljeno: 15. siječanj 2018. 09:11

PIŠE: DENIS ŠPOLJARIĆ

Moramo znati da je ovo tek zagrijavanje, da, odradili smo veliki dio posla, ali u drugom krugu kreću pravi ispiti. Veseli što smo pokazali širinu, danas su se igrači s klupe razigrali, tu u prvom redu mislim na Mamića i Buntića, nama će, kako turnir bude odmicao, samopouzdanje samo rasti. Ne bi trebalo biti zamora, u vrijeme naše generacije, Balić i Metličić su igrali po 60 minuta, osobito Pero, koji je u oba pravca ginuo cijelu utakmicu. Cindrić i Karačić su nešto mlađi, oni to mogu iznijeti, baš je taj dvojac velika prevaga na parketu. Znaju se jako dobro iz kluba, to se jasno vidi u kreiranju napada. Cindrić me oduševio, ima tu fintu ulijevo, obrambeni igrači točno znaju što će napraviti, a on ih ipak lagano prođe. Lino će to znati posložiti, on živi rukomet 24 sata. Bez sumnje će Duvnjak nedostajati, u obrani je pokretljiv, zna ukrasti loptu, zatim u polukontri, kada se digne sa 12-13 metara i zabije pogodak. U napadu, pak, daje sigurnost, preuzima odgovornost kada nam ne ide…

Zagreb, 291008.
Rukometna utakmica Hrvatska - Finska u Ledenoj dvorani Doma sportova u sklopu kvalifikacija za EP 2010 u Austriji. Denis Spoljaric  u letu s loptom.
Foto: Dragan Matic / Cropix
Dragan Matic / Cropix / CROPIX

Bilo me strah malo ove utakmice upravo zbog njegova izostanka, no pokazali smo da nošeni fantastičnom publikom u Splitu, možemo jako daleko. Bio sam na prvoj utakmici u Spaladium Areni, čovjek se ‘prestraši’ kada začuje taj huk s tribina.

Treba istaknuti i igru u obrani, Gojun, Vori i Čupić su se bacali na glavu, pokazali su borbenost. Najbitnije je što smo dobili širinu u kadru, to će nam puno značiti za utakmice koje dolaze. Stepančić je pokazao da može skinuti pritisak udarcem s vanjske pozicije, kada u napadu malo zašteka. Štrleka također ne smijemo zaboraviti, kada se odrazi s krila, to u 90 posto situacija završi pogotkom.

Što se tiče Šveđana, ne mogu reći da su me nešto posebno oduševili, prevagu im je donio zaista odlični vratar Apelgren, koji je izludio igrače Srbije. Ovakvom igrom možemo do pobjede i prenijeti četiri boda u nastavak natjecanja. Moram ponoviti, atmosfera u Splitu je za naježiti se, igračima je na terenu puno lakše igrati u takvom okruženju.

Linker
05. svibanj 2024 19:24