REUTERS/Soe Zeya Tu
MOTOGP

NEMA MU RAVNOGA: DVA DANA NAKON TEŠKOG PADA OSIGURAO ŠESTI NASLOV Španjolski motociklist slavljem na Tajlandu osigurao titulu svjetskog prvaka

Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2019. 13:04

Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) u nedjelju je pobijedio u utrci MotoGP Svjetskog prvenstva za Veliku nagradu Tajlanda i time osigurao svoj šesti naslov svjetskog prvaka u "kraljevskoj klasi" četiri utrke prije kraja sezone. Do novog naslova je stigao samo dva dana nakon teškog pada na slobodnom treningu u kojem je, srećom, prošao neozlijeđen.

Za 26-godišnjeg Španjolca ovo je bila osma pobjeda u ovoj sezoni, a 53. u karijeri, do koje je stigao nakon velike borbe s 20-godišnjim debitantom u MotoGP-u Fabiom Quartararom (Yamaha), koji je veći dio utrke proveo na čelnom mjestu.

Na ulasku u posljednji krug Marquez je prošao ispred Francuza i činilo se da će odjuriti po pobjedu. Međutim, Quartararo je još jednom došao na čelo, kad je u predzadnjem zavoju došao ispred Španjolca. No, Marquez je u zadnjem zavoju s unutrašnje strane prošao Francuza i za dužinu kotača mu odnio mogućnost za premijernu pobjedu u MotoGP natjecanjima.

Marquez je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 325 bodova, a na drugom mjestu je Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) sa 215 bodova. Dovizioso je na stazi u Buriramu bio četvrti.

U Moto2 utrci pobjedu je odnio Talijan Luca Marini (Kalex), ispred Južnoafrikanca Brada Bindera (KTM) i Španjolca Ikera Lecuone (KTM). Španjolac Alex Marquez (Kalex) je osvojio peto mjesto i zadržao se na čelnom mjestu u ukupnom redoslijedu sa 224 boda, ispred sunarodnjaka Augusta Fernandeza sa 184 i Južnoafrikanca Brada Bindera sa 180.

U Moto3 slavio je Španjolac Albert Arenas (KTM), drugi je ciljem prošao Talijan Lorenzo Dalla Porta (Honda), a treći je bio Španjolac Alonso Lopez (Honda). Dalla Porta je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 204 boda, 22 više od drugoplasiranog Španjolca Arona Caneta.. Treći je Talijan Tony Arbolino sa 161 bodom.

Sljedeća natjecanje na rasporedu je za dva tjedna, a vozit će se na stazi u Motegiju za Veliku nagradu Japana.

Linker
17. travanj 2024 18:50