Pascal Le Segretain/Getty Images for Laureus
GLASNO JE ODJEKNULO

NEOBJAŠNJIVA TEORIJA I IZJAVA DVOSTRUKE OLIMPIJSKE POBJEDNICE USRED PANDEMIJE KORONAVIRUSA 'Covid 19 se pojavio zbog lažnih optužbi protiv Rusije'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2020. 22:45

Umirovljena ruska gimnastičarka Svetlana Korkina, inače osvajačica sedam olimpijskih i 20 medalja na svjetskim prvenstvima, iznijela je krajnje neobičan stav vezan uz koronavirus.

Dvostruka olimpijska pobjednica u ritmičnoj gimnastici (1996. u Atlanti i 2000. u Sydneyju) vidi pandemiju koronavirusa kao 'božju kaznu za postupke Zapada protiv Rusije'.

"Sve se ovo dogodilo iz moje perspektive jer su Rusija i naši sportaši ljuti. Nije slučajnost da nam himna govori 'Bože čuvaj zemlju'. Da, mislim da je to svojevrsna Božja kazna. Covid 19 se pojavio zbog lažnih optužbi i političkih poteza protiv naše zemlje, to je dovelo zbog diskvalifikacija mnogih sportaša zbog dopinga. Rusija bi trebala iskoristiti odgodu Olimpijskih igara da bi obranila svoje sportaše pred CAS-om i vratila se u kompletnom sastavu u svim disciplinama", rekla je Korkina.

Ovakva izjava danas 41-godišnje heroine svjetske gimnastike dolazi u trenucima dok svijet broji 493.650 zaraženih i preko 22.000 smrtnih slučajeva.

Linker
20. travanj 2024 08:58