'PPD Zagreb je moj klub', kaže mladi srednji vanjski
 CROPIX
NOVI PORAZ PLINARA

NI NAJBOLJE IZDANJE HRVATSKOG PRVAKA NIJE BILO DOVOLJNO ZA PRVU POBJEDU U LIGI PRVAKA PPD Zagreb ponovno ostao bez bodova

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. listopad 2019. 22:52

Zagreb je odigrao vrlo dobru utakmicu u Flensburgu, ali nije uspio donijeti neki bod sa sjevera Njemačke. Bio je to najbolji Zagreb ove sezone, no bolji finiš Flensburga je presudio. Da je takav Zagreb bio u Aalborgu, ne bi imao četiri poraza u četiri susreta, ali ovaj susret je dao neko svjetlo da bi uskoro buđenje moglo biti i rezultatski u Ligi prvaka

Prvi puta ove sezone vidjeli smo Zagreb koji izgleda realno i pokazuje što želi. Agresivni u obrani sprijrčili su protok lopte u napadu Flensburga i to je bio jako važan segment, jer baš u njemu njemački prvak stječe laku prednost. No, ta lopta im nije išla dobro, Rod i Johanessen nisu imali zaleta kraj Hrastnika, Hrstića i Mandića na lopte Gottfridssona, a uz to Zagreb je bio dobro koncentriran u napadu, nije gubio previše lopti, dobro se vraćao, pa je tako eliminirala i kontra Flensburga koje je uvijek presudna u njihovim pobjedama.

Zagreb je u poluvremenu primio 10 golova, imao je 10:6 prednost, ali su ga uzastopna isključenja centralnih igrača obrane Bećirija i Stojnića ipak izbacila iz ravnoteže. Johhanes Golla mladi pivot Flensburga to je u finišu prvog dijela odlično iskoristio i njemački prvaci su s egalom sretno otišli na poluvrijeme u kojem je Zagreb uz sve imao i dva promašena penala (Mandić, pa Horvat), što je dakako velika i u principu nenadoknadiva šteta u ovakvim utakmicama.

Zadar, 280919
Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica 3. kola rukometne Lige prvaka izmedju ekipa PPD Zagreb i Barcelone.
Na fotografiji: trener Zagreba Veselin Vujovic.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

Vujović je počeo drugačije nego ijednom dosad. U obrani s Hrastnikom koji se na bližoj strni mijenjao s Horvatom ili Kosteskim. U sredini obrane prvi put je bio Bećiri, što je za tešku kategoriju protiv Flensburga bilo jako bitno. Mandić naprijed, Hrstić na drugom halfu i na golu sjajni Ristanović to je bio temelj Zagrebove prednosti u prvom dijelu.

Napad je dobro čuvao loptu, bio dosljedan, nije se upsutio u brzu izmjenu lopte s Flensburgom, nije išao na njihov mlin. I uz samo malo više koncentracije zagrebaša teško bi se Flensburg proveo u prvom dijelu susreta. Gadža je dobro dirigirao, Hrstić s distance probio blok Flensburga, što je bila dragocjenost, a pomogao mu je više nego dobro Horvat koji je krpao desnu stranu napada, kao i mnogi puta do sada. Falio je neki gol s crte, s desnog krila da bi bilo još lakše, ali…

Zanimljivo, odlični protiv Rabotnika Mrakovčić i Šipić nisu u prvom dijelu išli na teren, držao ih je Vujović za promjenu koncepcije u drugom dijelu kada više nije mogao mijenjati obranu kao u prvom. Sve u svemu ta igra Zagreba zahtijevala je dosta discipline i treba reći da su oni to vrlo korektno odradili. Ona je naravno bila i naporna, nosila je puno snage, a izmjene nisu uspjele držati razinu početne zamisli Vujovića.

Da nije bilo zadnjih pet minuta prvog dijela u kojima su švedski suci ponešto prešutjeli obrani Flensburga, očekivano, možda bi bilo drugačije na poluvremenu, ali i ovako je bilo iznad očekivanja.

Dobro se Zagreb držao i u nastavku obrambeno. Digao je Vujović s klupe Mrakovčića i Šipića, jasno je da se malo više tražila crta, ali to nije bilo lako pa su se napadačke mogućnosti skratile i Flensburg je pomalo došao do daha, te golom Svana u 42. minuti ostvario prvu prednost na utakmici 14:13.

Zadar, 280919
Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica 3. kola rukometne Lige prvaka izmedju ekipa PPD Zagreb i Barcelone.
Na fotografiji: trener Zagreba Veselin Vujovic.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

Jasno je bilo i da će Flensburg postati agresivniji, pa je Machulla digao Zachariassena odličnog Danca koji jako diže intenzitet igre Flensburga. To su bili trenuci u kojima je Zagreb morao biti dosljedan igri od starta utakmice. Burić se po obranama počeo približavati Ristanoviću (triput skinuo Bičanića), što je dodatno dizalo pritisak domaćina. No, Zagreb je za šest minuta ponovo bio u vodstvu i domaći trener ponovo je morao tražiti predah.

Sa 16:15 za Flensburg se ušlo u zadnjih 10 minuta. I to su bili trenuci u kojima te samo obrana može držati u životu. No, nekad malo i sreće moraš imati da se lopta koju imaš ne odbije u ruke protivnika. Zagreb je nije imao i Flensburg se digao na +3 (18:15) što je nagovijestilo kraj nade zagrebaša. Nisu se predali do kraja, dali su sve, no Flensburg je zasluženo pobijedio svojim oružjem – kontrom Jondala koju je čekao 60 minuta. Sedam zabijenih golova u nastavku bilo je premalo za uspjeh.

Flensburg - PPD Zagreb 20:17 (10:10)

FLENSBURG Flens Arena. Gledatelja 6.000. Suci: Kurtagić i Wetterwik (Švedska)

FLENSBURG: Burić (11), Bergerud; Golla 5, Hald Jensen, Glandorf, Svan Hansen 1, Jeppsson, Jondal 2, Steinhauser 2, Versteijen, Zachariassen 2, Johanessen 4, Gottfridsson 1, Ebeling, Jurecki 1, Röd 1. Trener Maik Machulla

PPD ZAGREB: Ašanin (1), Ristanović (10+1); Šipić 1, Vistorop, Mrakovčić, Mandić 2, Hrasnik 1, Stojnić, Horvat 6 (2), Kosteski, Ravnić, Gadža 2, Hrstić 3, Bičanić 1, Bećiri 1, Vlah. Trener Veselin Vujović

SEDMERCI: Flensburg 1 (0), PPD Zagreb 4 (2).

ISKLJUČENJA: Flensburg 6 minuta (Hald Jensen 21, Steinhauser 39, Zachariassen 45), PPD Zagreb 6 minuta (Stojnić 23, Hrstić 8, Bećiri 16)

IGRAČ UTAKMICE: Andres Zachariassen

Linker
19. travanj 2024 05:10