Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OLIMPIJSKE IGRE

NIJE SE MOGLO DOGODITI U BOLJI TRENUTAK! ZUBČIĆ U PJONGČANGU DO REZULTATA KARIJERE U KOMBINACIJI Zlato uzeo tko drugi nego veliki Marcel Hirscher

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2018. 09:19

Nakon što su organizatori morali odgoditi vožnju spusta koja je bila planirana za nedjelju, skijaši su tako alpske discipline u Pjongčangu otvorili kombinacijom, a sjajan uspsjeh ostvrio je naš Filip Zubčić koji je zauzeo 12. mjesto.

Naš najbolji skijaš tako je doskijao do svog najboljeg rezultata u karijeri u kombinaciji obzirom da je inače veleslalomaš. Najbolji rezultat u ovoj disciplini Zubčić je ostvario u Kitzbühelu 2014. godine kada je završio na 17. mjestu.

Dec 3, 2017; Avon, CO, USA; Filip Zubcic of Croatia during the men's giant slalom race in the 2017 FIS alpine skiing World Cup at Beaver Creek. Mandatory Credit: Jeff Swinger-USA TODAY Sports
Jeff Swinger-USA TODAY Sports / Reuters

Nakon što je u prvoj vožnji zauzeo 28. mjesto, Zubčić je odlično odvezao slalomsku utrku i tako napredovao za gotovo 10 mjesta u ukuppnom poretku. Zlato je pripalo trenutačnonajboljem skijašu svijeta, Austrijancu Marcelu Hirscheru, srebro je uzeo Francuz Alexis Pinturault, dok je bronca pripala Victoru Muffatu-Jeandetu.

Naš drugi predstavnik, Natko Zrnčić-Dim završio je na 19. mjestu.

------------------------------------------------------------

ZOI, alpska kombinacija (M):

1. Marcel Hirscher (Austrija) 2:06,52

2. Alexis Pinturault (Francuska) +0,23

3. Victor Muffat-Jeandet (Francuska) +1,02

12. Filip Zubčić (Hrvatska) +3,08

...

19. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska +4,03

------------------------------------------------------------

Linker
30. travanj 2024 22:24