Instagram
OPET SE 'RODIO'

'NIKAD RANIJE NISAM PLAKAO, A SAD PLAČEM SVAKI DAN OD SREĆE' Bivši svjetski rekorder pobijedio rak poslije godinu dana velike borbe!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2020. 16:38

Bjørn Einar Romøren, poznati norveški skijaški skakač i nekadašnji svjetski rekorder u skijaškim letovima na Planici (239 m), u posljednjih godinu dana vodio je tešku, najtežu bitku u svom životu. Na kraju je pobijedio opaku bolest...

Prošlog proljeća taj se Norvežanin suočio s informacijom da ima tumor u kičmi, te je obavijestio svoje fanove tad da ga očekuje najteža borba u karijeri.

OSLO, NORWAY - FEBRUARY 27:  Bjoern Einar Romoeren of Norway poses with the the silver medal won in the Men's Ski Jumping Team HS106  competition during the FIS Nordic World Ski Championships at Holmenkollen on February 27, 2011 in Oslo, Norway.  (Photo by Hemmersbach/NordicFocus/Getty Images)
Getty Images

"Osjećaj je nevjerojatan. Kad znate da više nemate rak, to je stvarno sjajan, možda i najbolji osjećaj!", rekao je skijaš za norvešku TV postaju.

Tijekom borbe imao je golemu podršku obitelji, supruge i svoje dvoje male djece.

"Upravo oni su mi pomogli da maknem te crne misli sa strane, da zaboravim na bolest", otkrio je sportaš.

Taj je sportaš bivši svjetski rekorder u skijaškim letovima s doskočenih 239 m na Planici. Rekord je držao nepunih šest godina kojeg je kasnije skinuo njegov sunarodnjak Johan Remen Evensen na preuređenoj letaonici u Norveškom Vikersundu (243 m).

U karijeri je upisao i osam pojedinačnih pobjeda u Svjetskom kupu, dva puta osvajao je zlato u momčadskom dijelu natjecanja na Svjetskom prvenstvu sa svojom reprezentacijom.

Instagram

Linker
24. travanj 2024 15:41