Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NASTAVAK SURADNJE

NIŠTA SE NE PREPUŠTA SLUČAJU Medveščak produžio ugovore s dvojicom igrača

Piše: HinaObjavljeno: 06. srpanj 2016. 17:28

Hrvatski klub u ruskoj hokejaškoj KHL ligi Medveščak osigurao je produženje suradnje s još dvojicom važnih igrača iz prošle sezone, vratarom Dannyjem Taylorom i napadačem Colbyjem Genowayom.

Danny Taylor je odličnim igrama zaradio nagradu za najboljeg vratara KHL-a u studenome prošle godine, a u novoj sezoni ponovno će sav svoj fokus koncentrirati na čuvanje Medveščakove mreže.

- Danny je s nama imao odličnu sezonu prošle godine i jako smo zadovoljni što nam se vraća vratar za kojeg znamo da u svakoj utakmici može prevagnuti i dati nam priliku da pobijedimo. Jako dobro igra s pakom i pravi je profesionalac - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

U prošloj sezoni Taylor je odigrao 38 utakmica, odnosno proveo 2079 minuta na ledu i zabilježio postotak obrana od 92,4. Prosječno je primao 2.28 golova po utakmici, triput je zaključao svoju mrežu, a upisao je i dvije asistencije. Sezonu je završio u češkoj Extraligi u momčadi Sparte iz Praga.

Genoway je odigrao 48 utakmica za Medveščak prošle sezone i uz četiri pogotka upisao 12 asistencija. Sezonu je završio u švicarskom Fribourg-Gotteronu odigravši pet utakmica doigravanja. Odgovornost na vlastitom kraju terena, dobar pregled igre i mogućnost igranja na raznim pozicijama učinili su ga jednim od stupova prošle sezone.

- Colby je još jedan igrač koji nam donosi različite mogućnosti u momčad. Prošle sezone mu je trebalo neko vrijeme da se prilagodi, no pred kraj je napravio veliki korak prema naprijed i bio je jedan od naših najboljih igrača u posljednjih 15-20 utakmica. Veselimo se što nam se vraća, sada iskusniji za sezonu u KHL-u i sigurno će popraviti svoju statistiku - rekao je Fox.

S Taylorom i Genowayem broj igrača koji su igrali u Medveščaku prošle godine, a koji su potpisali ugovor i za novu sezonu porastao je na 13, još ranije su se za povratak u Zagreb odlučili Blake Parlett, Mark Katic, Shaone Morrisonn, Alexandre Bolduc, Edwin Hedberg, Tom Zanoški, Gilbert Brule, Tomaš Mertl, Nathan Perkovich, Ilja Arkalov i Mike Glumac. Usto, na klupi će ponovno biti trener Gordie Dwyer, pa bi trebalo garantirati bolju uigranost, a samim time i bolje rezultate no prošle sezone kada je Medveščak zauzeo 10. mjesto u Zapadnoj konferenciji čime nije izborio plasman u doigravanje.

Linker
27. travanj 2024 22:23