CURLING EP

Njemačka prejaka za Hrvatsku

Nasuprot našoj reprezentaciji stajala je riđokosa legenda Andera Schöpp, 47-godišnja trostruka svjetska, sedmerostruka europska i olimpijska pobjednica
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2012. 15:09

Nakon dvije propuštene prilike za osvajanje bodova protiv ne previsoko rangiranih reprezentacija Bjelorusije i Španjolske, drugi dan EP-a u mješovitim parovima, Hrvatska je naletjela na viceprvake Europe. A na ledu - poznato lice. Riđokosa legenda Andrea Schöpp, 47-godišnja trostruka svjetska, sedmerostruka europska i olimpijska pobjednica.

Doduše, u Albertvilleu 1992. curling je bio pokazni sport, no ova se Njemačka ikona curlinga te godine vratila u rodni Garmisch sa zlatnom medaljom. Ona i brat, koji je kapetan i trener reprezentacije, s dvoje mlađih igrača iz Parten-Kierchena (da, naučili smo razliku), stajali su nasuprot oslabljene hrvatske ekipe kojoj je Ines Mišanec bila odsutna zbog viroze. Počelo je sjajno, i nakon prva tri od osam endova bilo je svega 2:1 za favorite za osvajanje naslova. Unatoč destrukciji igre i izbijanja kamen za kamen (slično bunkeru u nogometu), kapetan Hrvatske Neven Pufnik držao je Hrvatsku u igri za iznenađenje turnira, ali onda je zadrhtala ruka. Do kraja utakmice osvojen je tek još jedan end, i konačan je rezultat bio 13:2. Nije pomoglo ni uvođenje Domagoja Ribafisha umjesto Darija Sojčića - jednostavno su bili prejaki.

Linker
20. travanj 2024 12:54