AFP
LETEĆI DJEDICA

Noriaki Kasai (41): 'Mirovina? Nema šanse, 2018. idem po zlatnu medalju!'

Japanski 'penzioner' postao četvrti najstariji osvajač medalje na zimskim igrama
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. veljača 2014. 17:49

Ole Einar, pomakni se u stranu. Zimske olimpijske igre u subotu su dobile novog junaka “penzića”. Nevjerojatnih 20 godina nakon srebra u Lillehammeru, Noriaki Kasai uzeo je medalju istog sjaja na velikoj skakaonici u Sočiju.

Natječući se sa skakačima od kojih neki nisu bili ni rođeni kada je on prvi put nastupio u Svjetskom kupu, Kasai je postao četvrti najstariji osvajač medalje na zimskim igrama. Premda su mu daljine u zbroju bile veće od onih olimpijskog pobjednika Kamila Stocha (139+133,5 m), japanski je djedica u utrci za zlato tijesno izgubio zbog stilskog dojma.

- Htio sam zlato, ali i ovo je kao ispunjenje sna. Tolike sam se godine natjecao na olimpijskim igrama i uvijek su to bila razočaranja, sve dosad. Ne mogu vam opisati kako je ovo dobar osjećaj - rekao je Kasai, koji je od Albertvillea 1992. nastupio na svim Igrama.

‘Nedostaje mi zlato’

Ako ste mislili da je sada dosta, e nije. Kasai najavljuje da će skakati i sa 45 godina, s druge strane Japanskog mora u Pyeongchangu.

- Mirovina? Nema šanse. Skakanje je moj život i želim nastupiti na Igrama 2018. Tamo ću loviti zlatnu medalju koja mi je sada pobjegla. U mojem je karakteru da se borim do kraja, sve dok me tijelo služi - kaže nevjerojatni Noriaki kojega je ranije tijekom karijere pratio nadimak Kamikaza.

Related content

Brončani Peter Prevc jedan je od onih koji još nisu bili na ovom svijetu kada je Kasai ulazio u svijet letenja.

- Imam golemi respekt za njega. Kada smo se borili za medalje, rekao sam sâm sebi: 'OK, znači imaš još 20 godina da se usavršiš' - rekao je Prevc.

Stoch: Neću tako dugo

Dvostruki zlatni Kamil Stoch nazvao je Japanca “velikim čovjekom i velikim karakterom”.

- Svaka mu čast, ali znam da ja sa 41 godinom neću skakati. Za 15 godina se vidim negdje na lijepoj plaži s koktelčićem u rukama, a ne na Zimskim olimpijskim igrama - nasmijao se Stoch.

Linker
18. svibanj 2024 05:46