GABIJUAN WWW.HAJIMEJUDO.COM
JUDO GRAND SLAM

Nova medalja za sjajnu Splićanku: Karla Prodan osvojila broncu u Tel Avivu

Ovaj rezultat će ju pogurnuti među top 20 judašica svijeta u kategoriji do 78 kilograma
Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2021. 18:37

Hrvatska judašica Karla Prodan osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 78 kg na Grand Slam turniru u Tel Avivu.

Karla Prodan, 22-godišnja Splićanka, u borbi za broncu ubilježila je pobjedu protiv iskusne Francuskinje Tcheumeo, srebrnu sa Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, i uzela 500 osvojenih bodova, koju će ju pogurnuti među top 20 judašica svijeta u kategoriji do 78 kilograma.

Prodan je na putu do bronce svladala Ruskinju Šmelevu i Nizozemku Steenhuis, dok je poraz upisala protiv Francuskinje Posvite.

"Stvarno sam zadovoljna, ovo je jedan od najbolje odrađenih turnira u seniorskoj karijeri. Mogla sam bolje protiv prve Francuskinje Posvite, ali sve su to lekcije za naučiti i biti bolja, a nakon priprema u Splitu slijedi nam Grand Slam u Taškentu", rekla je Karla Prodan nakon dodjele medalja.

Tri preostala hrvatska imena upisali su svako po jednu pobjedu i poraze u drugim nastupima. Barbara Matić (do 70 kg) bila je uspješna od Belgijke Taeymans, Dominik Družeta (do 81 kg) od Gruzijca Akhalkatsija, a Ivana Maranić (preko 78 kg) od Indijke Maan. Time su svi troje osvojili po 110 bodova u olimpijskim kvalifikacijama.

Sljedeći veliki turnir je Grand Slam Taškentu, u Uzbekistanu, od 5. do 7. ožujka.

Linker
09. veljača 2023 01:14